Cheesecake Raffaello

de Miha in Torturi, 8 Ian 2011 | 6892 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300 g biscuiti
  • 100 g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 750 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • ~50 g nuca de cocos
  • 2-3 linguri pline lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Raffaello:

Blat:


Biscuitii se macina la robot. Se adauga untul topit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri. Se rastoarna intr-o tava cu margine detasabila si se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar. Se da tava la rece pana este gata umplutura.


Umplutura:


Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si frisca lichida pana devine ca o crema. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste deasupra, prinde o crusta aurie. Se inchide focul, se deschide usa cuptorului si se lasa tava in cuptor pana la racirea completa.


Glazura:


Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. se pune vasul la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam nuca de cocos si laptele praf si amestecam usor.


Turnam glazura deasupra prajiturii si dam din nou la rece pana se intareste glazura. Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

Gurmanzii 1

13.01.2011, 23:12

adasev12 1

13.01.2011, 23:26

miha, ca de obicei, de nota 11! super bun si frumos arata! 5 cu amre drag!

Miha 1

14.01.2011, 08:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ness