Tort

de Cornelia89 in Torturi, 21 Mar 2013 | 3038 vizualizari

 

PRIMUL MEU TORT

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru trandafiri:
  • ciocolata alba de menaj
  • 1 lingura miere
  • colorant rosu
  • Glazura :
  • 2 plicuri frisca
  • o cutie Finetti
  • Pentru umplutura:
  • 2 plicuri de crema ptr prajituri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste zaharul si se face o bezea care nu se va desprinde de pe peretii vasului.

Galbenusurile se amesteca si ele si se adauga peste compozitia de albusuri. Se adauga o esenta de vanilie, se adauga si faina cernuta treptat peste compozitie. Se tapeteaza o tava de tort cu putin ulei, asa am facut eu ca nu aveam acasa foaie de copt, si am pus blatul in cuptorul incalzit.

Intre timp am facut trandafiri, am topit ciocolata menaj in bain marie si am adaugat dupa ce s-a topit o lingura de miere si am amestecat. Pe urma am pus continutul intr-o punga si am bagat-o in frigider. Dupa ce s-a mai racit am adaugat o picatura de colorant si am framantat-o pana a devenit la fel ca o plastilina. Am dat-o iar la frigider, am mai lasat-o un pic si am inceput sa modelez. Pe un blat am intins cate-o biluta ca sa formez petalele. Suporturile mele au fost niste scobitori si polistiren.

Dupa ce s-a copt blatul l-am taiat in doua si l-am insiropat, am adaugat crema de prajituri, fructe am adaugat si celalat blat. Am pus Finetti, frisca si am decorat cu trandafiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema Ricotta