Tort de biscuiti cu crema de cacao

de farfuriavesela in Torturi, 8 Apr 2014 | 15445 vizualizari

 

Am pregatit astazi un desert foarte simplu si care nu necesita coacere si anume tort de biscuiti cu crema de cacao

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr biscuiti traditionali
  • 375 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra foarte fin
  • 5 galbenusuri
  • 300 ml lapte caldut este suficient (eu am avut 500 ml, dar nu a fost absorbit de biscuiti)
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • fulgi de nuca de cocos pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu crema de cacao:

Punem untul intr-un castron mai mare si il frecam cu zaharul pudra, folosindu-ne de o lingura de lemn (puteti folosi si mixerul).

Dupa ce untul s-a amestecat foarte bine cu zaharul, adaugam cate un galbenus si frecam crema in continuare pana incorporam toate galbenusurile, apoi adaugam cacao si esenta de rom.

Acum scufundam biscuitii pe rand in laptele caldut si ii asezam pe un platou sau tava, preferabil cu suprafata plana. Dupa ce am asezat primul strat, adaugam crema, o distribuim uniform cu o paleta si trecem la urmatorul strat de biscuiti inmuiati in lapte, astfel tortul meu a avut patru straturi si forma dreptunghiulara. Am pus crema si pe deasupra si am presarat fulgi de nuca de cocos.

Tortul merge la frigider pentru cateva ore, apoi se poate portiona foarte frumos.

 

TIPS-URI

1

* Este important sa aveti zahar pudra foarte fin, cel cumparat este foarte bun, daca aveti o rasnita de cafea si il faceti voi pudra trebuie sa il rasniti mai mult timp pentru a se transforma intr-o pudra foarte fina, astfel crema va fi foarte fina.

RETETA IN IMAGINI

Tort de biscuiti cu crema de cacao-0

COMENTARII (12)

_Alina_

_Alina_ 1

08.04.2014, 16:44

elena52

elena52 1

08.04.2014, 19:45

foarte bun!!!!!!

laura_n

laura_n 1

08.04.2014, 22:06

exceptand galbenusurile crude, imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!