Tort de primavara

de ianculubita in Torturi, 28 Mar 2014 | 1449 vizualizari

 

Daca e atat de frumoasa primavara cu atat de multe flori,vin si eu cu un tort care sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5oua
  • 200g zahar pudra
  • 10linguri apa fierbinte
  • 8linguri ulei
  • 300g faina
  • 1/2plic praf de copt
  • Crema
  • 250g branza prospata bine scursa sau mascarpone
  • 200ml iaurt
  • 5foi de gelatina
  • 100ml frisca lichida
  • 2linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 1borcan de compot cu fructe mari
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de primavara:

Facem o crema fina din galbenusuri si zahar,adaugam treptat apa,uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;dupa omogenizare cu o spatula,rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30-40min


Intr-un castron amestecam branza trecuta prin sita sa nu fie cu cocoloase,cu iaurt,zahar,arome iar la sfarsit cu frisca batuta tare


Scurgem fructele din compot,punem intr-un vas mic 5linguri de zeama si topim pe bain-marie gelatina hidratata,amestecam pana se dizolva apoi o incorporam in crema de branza;cu restul de zeama insiropam blatul dar nu taiat,doar intepat cu o furculita


Punem blatul pe un platou,introducem din nou inelul,punem deasupra cateva linguri de crema,deasupra fructe,acoperim cu restul de crema,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi cand,scoatem inelul si ornam tortul.

 

TIPS-URI

1

tortul se poate pregati si fara fructele din compot,eu am facut multe compoturi si acum trebuie sa le folosesc la ceva

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

ianculubita 1

30.03.2014, 10:56

gaby_gabytza 1

03.04.2014, 12:11

minunat decorul

ianculubita 1

03.04.2014, 18:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort amandina