Tort de primavara

de ianculubita in Torturi, 28 Mar 2014 | 2373 vizualizari

 

Daca e atat de frumoasa primavara cu atat de multe flori,vin si eu cu un tort care sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5oua
  • 200g zahar pudra
  • 10linguri apa fierbinte
  • 8linguri ulei
  • 300g faina
  • 1/2plic praf de copt
  • Crema
  • 250g branza prospata bine scursa sau mascarpone
  • 200ml iaurt
  • 5foi de gelatina
  • 100ml frisca lichida
  • 2linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 1borcan de compot cu fructe mari
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de primavara:

Facem o crema fina din galbenusuri si zahar,adaugam treptat apa,uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;dupa omogenizare cu o spatula,rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30-40min

Intr-un castron amestecam branza trecuta prin sita sa nu fie cu cocoloase,cu iaurt,zahar,arome iar la sfarsit cu frisca batuta tare

Scurgem fructele din compot,punem intr-un vas mic 5linguri de zeama si topim pe bain-marie gelatina hidratata,amestecam pana se dizolva apoi o incorporam in crema de branza;cu restul de zeama insiropam blatul dar nu taiat,doar intepat cu o furculita

Punem blatul pe un platou,introducem din nou inelul,punem deasupra cateva linguri de crema,deasupra fructe,acoperim cu restul de crema,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi cand,scoatem inelul si ornam tortul.

TIPS-URI

1

tortul se poate pregati si fara fructele din compot,eu am facut multe compoturi si acum trebuie sa le folosesc la ceva

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de primavara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

ieri la 12:50

Iahnie de fasole cu carnat afumat, de porc

de vasimur 4

ieri la 11:01

Chifle pentru burgeri facute in casa

pe 18.01 la 10:43

Mancare de varza cu sunca

pe 17.01 la 21:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de oua cu avocado si porumb
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

ieri la 12:50

Iahnie de fasole cu carnat afumat, de porc

de vasimur 4

ieri la 11:01

Chifle pentru burgeri facute in casa

pe 18.01 la 10:43

Mancare de varza cu sunca

pe 17.01 la 21:02

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina