Tort Tiramisu reteta

de gaby_duceag in Torturi, 20 Ian 2015 | 13273 vizualizari

 

 lecand de la Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Blat
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • o cana faina
  • 1/2 plic praf copt
  • 100 gr unt
  • Crema
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar
  • 30 ml Amaretto sau Martell X.O.
  • 30 ml cafea preparata
  • 12-14 piscoturi 200 ml cafea + 50 ml Amaretto sau Martell X.O.
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • o lingura Amaretto sau Martell X.O.
  • 50 gr unt
  • Cafea preparata, racita, pentru insiropat blatul.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu reteta:

Tiramisu reţetă originală


Pentru blat incepeti prepararea mixand spuma untul impreuna cu zaharul. Mixati pana se topeste zaharul.


Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.


Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le mixand la viteza cea mai mica a mixerului , timp de un minut.


La final incorporeaza si ciocolata topita pe baie de abur si racita.


Toarna amestecul intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade. Daca doresti un tort inalt coace blatul in forma de 22-24cm.


Coace timp de 30 minute, fa testul cu scobitoarea si lasa blatul sa se raceasca in cuptor.


Rece, taie-l in doua felii egale.


Pregateste crema.


Mizeaza frisca pana devine pufoasa apoi adauga zaharul si mai mixeaza doua minute.


Mascarpone amesteca-l cu cafeaua si Amaretto/Martell X.O. mixand usor pana la omogenizare.


Adauga frisca si mixeaza-le impreuna pana obtii o crema cu consistenta ferma.


Pregateste un platou de tort, aseaza prima felie de blat si monteaza in jurul ei un inel de tort.


Insiropeaza blatul cu cafea si intinde jumatate din cantitatea de crema.


Trece piscoturile prin amestecul de cafea si Amaretto/Martell X.O si aseaza-le peste crema.


Intinde uniform crema ramasa apoi aseaza al doilea blat.


Insiropeaza cu cafea si da platoul la rece pentru cel putin doua ore.


Scoate inelul de tort si prepara glazura


Pune intr-un ibric ingredientele si apoi pune ibricul pe foc, la foc mic, amestecand continuu.


Raceste glazura punand ibricul intr-un alt vas in care ai pus apa rece, apoi toarn-o peste tort lasand sa curga si pe laterale.


Orneaza cu fulgi de ciocolata si pastreaza tortul la rece


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

31.01.2015, 13:53

Cum de mi-a scapat sa gust de aici . Super

Ligia Bxl 1

01.02.2015, 16:15

wow pe asta l-am ratat arata super

Lau 1

05.02.2015, 08:29

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă reinterpretata