Tort Amandina

de Lily_Musat in Torturi, 3 Aug 2009 | 13321 vizualizari

 

INGREDIENTE

       Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 20 g cacao
  • 8 linguri de faina
       Ingrediente pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 75 g zahar
  • 1 plic de capucino de ciocolata
       Ingredinete pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
        Ingrediente pentru glazura:
  • 1 + 1/2 linguri de apa
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 50 g unt
        Frunzele de ciocolata:
  • cateva frunze
  • 1/2 ciocolata amaruie Novatini
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Preparam blatul in felul urmator:

Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste.

Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina amestecata cu cacao.

Mixam in continuare. Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pe fundul careia punem harie de copt. Setam cuptorul la 30 minute la 180 grade, si in ultimele 5 minute ridicam temperatura la 190 grade. Cand facem siropul. Se pun la fiert toate ingredientele dupa care se lasa sa se raceasca.

Crema: Untul partial topit se bate cu miixerul pana devine spuma, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul, apoi se adauga galbenusurile si cacaoa si se mixeaza inca 1 minut.

Se taie blatul in 2 si se insiropeaza doar cel de jos, se pune crema peste, apoi se pune si cealalta parte de blat care nu se insiropeaza pentru a evita sa se inmoaie. In felul acesta glazura iese frumoasa si nu se umfla.

Glazura: Apa, zaharul si cacaoa se pun pe foc sa se topeasca cca 1 minut, apoi se da de pe foc si se adauga untul, amestecand pana se dizolva, se lasa sa se raceasca, dupa care se pune pe tort.

Frunzele de ciocolata: Se topeste ciocolata la cuptorul cu microunde cca 1:30 min dupa care cu o pensula se ung pe dos frunzele, se lasa la racit si se mai ung cu un strat dupa aceea ca sa fie ciocolata mai groasa sa nu se rupa. Dupa ce s-au racit se desfac cu grija frunzele.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Dana Cristea - pusikmea 1

21.05.2010, 07:29

LA MULTI ANI!!!!!

epurasha2bb 1

22.11.2010, 11:51

of Lily unde oi fi tu ca nu mai stim nimic de tine! asa mult imi placeau retetele tale si de multa vreme nu te-am mai vazut pe nici un site!

Dana_Retetegg 1

08.01.2011, 23:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si ananas (reteta video)