Tort cu mousse de ciocolata si visine din visinata

de Ela68 in Torturi, 13 Noi 2015 | 4563 vizualizari

 

Recunosc, abia astept sa intru in bucatarie atunci cand stiu ca am de pregatit un tort sau, mai nou, paine cu maia. De obicei, fac diverse combinatii care sa ma multumeasca in special din punct de vedere al gustului, fiindca la aspect, intotdeauna mai exista ceva de imbunatatit.
Inainte sa fac acest tort, daca cineva m-ar fi pus sa aleg intre o felie de tort cu ciocolata si o felie din orice alta varianta, fructe sau caramel de exemplu, n-as fi stat pe ganduri si as fi ales varianta doi, deci, mai putina ciocolata sau chiar deloc. Daaaar, aceasta reteta m-a facut sa-mi schimb total optiunile.
Prezint acest tort ca fiind cel mai bun din carticica mea de bucate si pe care-l vi-l recomand cu cea mai mare incredere la o zi onomastica..... sa-l faceti voi sau sa-l oferiti drept cadou.
Reteta este a lui Michel Roux, cu mici modificari. In loc de compot de cirese am folosit visine putin "imbatate". Blatul este tip Genoese stropit cu sirop de zahar ars la care am adaugat putina visinata, iar crema este un mousse de ciocolata ce contine creme Anglaise si visine din visinata. La decor, pentru un plus de culoare am folosit visine confiate si cativa carlionti de ciocolata.
Wow, pe cuvant, nu l-am laudat degeaba !

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat :

  • 110 gr faina alba cernuta
  • 60 gr cacao cernuta ( cacao olandeza )
  • 6 oua
  • 190 gr zahar
  • 45 gr unt topit

Ingredient mousse ciocolata:

  • 300 gr ciocolata cu min 70% cacao rupta in bucati
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 240 gr lapte
  • 60 gr zahar
  • 3 galbenusuri 
  • 1 lingurita extract de vanilie

  Sirop :

  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • 3-4 linguri visinata

Decor si umplutura :

  • visine din visinata ( fara samburi )
  • visine confiate
  • 50 gr ciocolata pentru carlionti

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si visine din visinata:

Mod de preparare blat :

1. Preincalziti cuptorul.

2. Mixati ouale si zaharul cateva minute pana aproape isi tripleaza volumul.

3. Adaugati faina si cacaoa, incorporandu-le usor cu ajutorul unui tel, apoi untul topit.

4. Se imparte aluatul in trei si se coc foile in tava tapetata (diam. 20 cm ) cu hartie de copt 15 minute la 180 grade.

5. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Mod de preparare mousse de ciocolata :

1. Puneti la fiert laptele cu 40 grame de zahar si extractul de vanilie.

2. Bateti galbenusurile cu 20 grame de zahar si turnati laptele fierbinte peste ele continuand sa amestecati.

3. Puneti inapoi in cratita tot amestecul si lasati pe foc pana incepe sa se ingroase, devine mai lucioasa, lipindu-se de spatele lingurii.Inacest moment trebuie s-o luati de pe foc, altfel, se va branzi.

4. Turnati amestecul cald peste ciocolata rupta in bucati si omogenizati.

5. Bateti frisca si adaugati o treime din ea peste ciocolata topita. Incorporati-o cu ajutorul unui tel. Acum puteti pune si restul de frisca, amestecand incet.

Mod de preparare sirop :

1. Puneti zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugati apa si lasati sa fiarba pana la dizolvarea zaharului. Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda, altfel, siropul devine amarui.


2. Cand s-a racit, adaugati cele 4 linguri de visinata.


Tortul se asambleaza asezand straturi alternative de blat insiropat, crema si visine din visinata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si visine din visinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

dantes 1

17.11.2015, 07:03

Super!

Criss 1

17.11.2015, 10:43

Delicios!

Ela68 1

26.11.2015, 13:35

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni