Tort cu ciocolata si fructe de padure

de jolygina in Torturi, 4 Feb 2012 | 4702 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat 

  • 2, 1/2 cani de faina
  • 1 ,3/4 cana de zahar
  • 3/4 cana de cacao
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1,3/4  cana de lapte
  • 3/4 cana de ulei
  • 3 oua mari sau 4 potrivite

pentru crema

  • 500 g ciocolata alba de menaj
  • un plic de gelatina transparenta 
  • 2 1/2 cani de frisca lichida
  • un borcan de gem de zmeura de 400g

pentru decor 

  • 350 g ciocolata de menaj, amaruie
  • 1/2 lingurita de ulei
  • 500 grame fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si fructe de padure:

Amestecam faina cernuta cu cacaua ,zaharul ,praful de copt si sarea .


Amestecam laptele cu uleiul si batem bine cu ouale intregi pana se omogenizeaza ,turnam amestecul fainos peste si omogenizam bine .


Turnam compozitia intr-o forma de tort rotunda si punem la cuptor preincalzit timp de 30 de minute .


Pentru crema rupem ciocolata bucatele si incalzim frisca pana la punctul de fierbere dupa care adaugam ciocolata si lasam 1 minut pe foc ,dupa care mixam bine pana se formeaza o crema spumoasa la care adaugam gelatina care a fost inmuiata inainte si topita la bain marine.


Asamblam tortul astfel .


Taiem blatul de tort in doua dupa care asezam o foaie pe platou si punem borcanul de gem de zmeura, dupa care adaugam crema alba(mai oprim putin pentru a unge putin si cealalta foaie)apoi a doua foaie din blat .


Ungem cu putina crema, un strat subtire, si adaugam fructele de padure peste ea.


Pentru decor topim ciocolata ,adaugam uleiul care ii da luciu,apoi taiem o hartie de copt cat circumferinta tortului si inalta cat tortul ,intindem ciocolata pe foaie cu o pensula ,nici prea subtire nici prea groasa dupa care o lasam cateva minute pentru a nu curge de pe hartie dar sa nu fie nici tare si o punem in jurul tortului ,


Punem tortul la rece apoi scoatem hartia .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

jolygina 1

18.03.2012, 23:34

multumesc irena

BuburuzaBubu 1

03.04.2012, 21:16

jolygina 1

04.04.2012, 01:13

multumesc buburuza

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea