Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

de Constelatialeu in Torturi, 6 Iul 2020 | 2510 vizualizari

 

E cu aniversare, maine 7 iul si vreo 61 de anisori.La multi ani, Vali !

 

INGREDIENTE

  • Blat diametru 18 cm
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca coapta si macinata
  • 2 linguri faina
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 2-3 picaturi esenta vanilie 
  • Lemon curd
  • 3 oua
  • 150 ml zeama lamaie
  • 135 g zahar
  • 90 g unt
  • coaja de la o lamaie
  • Crema de ciocolata
  • 200 g ciocolata neagra peste 50% cacao
  • 200 ml smatana pentru frisca
  • 100 ml frisca batuta
  • Pentru decor
  • coacaze rosii, visine, zmeura, agrise
  • fulgi de ciocolata
  • frisca batuta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 ):

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul, se adauga nuca macinata si faina, se omogenizeaza, la final se incorporeaza albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus.Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt,  diametrul de 18 cm, se pune amestecul in forma, se da forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si apoi din forma si se lasa la racit, de preferat s afie facut cu o zi inainte, se taie mai bine blatul.

Sirop : Apa cu zaharul si zeama de lamaie se pun la fiert, se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se trage de pe foc si se adauga picaturile de vanilie, se lasa la racit.

Lemon curd: Intr-o craticioara de inox se pun ouale cu zaharul, zeama de lamaie si jumatate din unt, se amesteca bine, apoi se pune craticoara pe baie de abur. Se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase, pentru a verifica daca este suficient fiert, se ia o lingura se introduce in compozitie cu dosul ei, apoi se trage cu degetul, daca crema nu se uneste. este gata. Se  da jos de pe baia de abur, se lasa 10 min sa se tempereze, apoi se incorporeaza si restul de unt. Se pune deasupra o folie alimentara, direct pe crema, ca sa nu faca crusta cat sta la racit.

Crema de ciocolata: Se rupe ciocolata in bucati mici, se adauga smantana pentru frisca, se aseaza craticioara pe baie de abur, se amesteca continuu pana ce ciocolata se topeste, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa la rece cca 1 ora, in frigider, apoi se mixeaza bine, se adauga si untul moale si frisca batuta, se omogenizeaza bine.

Asamblare: Blatul de tort racit se taie in 4 parti, se aseaza prima parte de blat pe un platou, se insiropeaza bine, se intinde o parte din crema lemon crud, se niveleaza, apoi se aseaza a doua parte de blat, se insiropeaza, se intinde o parte din crema de ciocolata, apoi partea a treia de blat, se insiropeaza, se intinde din nou crema lemon crud,peste care se pune ultima parte de blat insiropat, se imbraca tortul cu crema de ciocolata. Se opreste un pic de crema pentru ornat . La baza tortului de jur imprejur se tapeteaza cu nuca macinata, apoi cu frisca si zmeura, deasupra pe tort se decoreaza cu fructe, visine, coacaze, agrise, zmeura si fulgi de ciocolata. Mi-am dorit sa iasa un tort cu gust intens de lamaie si ciocolata , eu zic ca se imbina perfect acrisorul cu gustul intens de ciocolata si fructele proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")