Desert tort cu mere intregi

de Lau in Torturi, 15 Mai 2019 | 714 vizualizari

 

 Multumesc Rocsy
"retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Mere
  • 8 mere potrivite(in functie de tava si cat de mari sunt merele)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 8 bomboane caramel
  • 8 bucati miez de nuca
  • 50 g unt
  • zeama de lamaie
  • Decor
  • 150 ml frisca
  • 150 g smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mere intregi:

Mere-curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie.


Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele.


In fiecare gaura de la cotor adaugam cate un miez de nuca si cate o caramea. Presaram zaharul vanilat si deasupra cate o bucata de unt.


Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min.


Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, mixam pana ce se omogenizeaza.


Amestecam faina cu praful de copt, adaugam si esenta si omogenizam cu paleta cu miscari de jos in sus.


Scoatem tava de la cuptor si adaugam blatul, nivelam si dam la cuptorul incalzit cca 35 min.


Facem testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca in tava cca 20 min dupa care rasturnam pe un platou.


Lasan sa se raceasca foarte bine, dupa care il decoram cu frisca mixata cu smantana.


Dam la rece cateva ore inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

16.05.2019, 19:19

Tortul de mere este preferatul meu! Yamiiiii!

Adi 1

16.05.2019, 20:35

Bun!

Panacris 1

17.05.2019, 21:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficatei de pui cu dovlecei in sos de rosii

de Lau 9

ieri la 17:53

Budinca de broccoli, cu brânzeturi

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

Sirop de trandafiri

de Lau 9

ieri la 17:25

Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

de Adi 4

ieri la 11:01

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

pe 16.11 la 23:32

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe fel de fel