Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale

de Andra_Constantinescu in Torturi, 24 Dec 2015 | 8943 vizualizari

 

Un tort foarte bun pentru Mos Craciun, inspirat de la "Prajitura cu struguri" a lui Merisor. Este preferatul soacrei mele, care il pregateste de sarbatori, dar anul asta l-am pregatit eu :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 7 linguri zahar;
  • 6 linguri apa fierbinte;
  • 50 g nuca de cocos;
  • 4 linguri faina;
  • un plic de praf de copt.
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida;
  • 125 g ciocolata alba;
  • un praf de sare;
  • 500 g mascarpone.
  • In plus:
  • 10 piscoturi;
  • 200 g fructe tropicale din conserva.
  • Sirop pentru blat:
  • 250 ml sirop din conserva de fructe tropicale.
  • Sirop pentru inmuierea piscoturilor:
  • 3 linguri zahar;
  • 250 ml apa;
  • o lingura cu varf de cafea macinata;
  • esenta de rom.
  • Diametru forma: 23 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale:

Blat:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana cand se fac spuma, apoi cu 3 linguri de zahar pana cand devin ca o bezea.

Se caramelizeaza 4 linguri de zahar, peste care se pun 6 linguri de apa fierbinte si se mai tin la foc mic, mestecand pana cand se topeste zaharul. Se toarna peste bezeaua de albusuri in fir subtire si se mixeaza. Se incorporeaza nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt, treptat. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune pe un platou si se insiropeaza cu 250 ml de sirop dintr-o conserva de fructe tropicale.

Crema:

Frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si un praf de sare se pun la foc mic pana cand se topeste toata ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se mixeaza pana cand crema devine spumoasa. Se incorporeaza mascarponele, putin cate putin.

Sirop pentru inmuierea piscoturilor:

Se caramelizeaza 3 linguri de zahar, dupa care se adauga apa. Se lasa in continuare la foc pana cand se topeste tot zaharul, apoi se adauga cafeaua. Se mai da in doua-trei clocote, dupa care se ia vasul de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

Peste blatul insiropat se pune o treime din crema, se adauga piscoturile inmuiate in sirop (care se strecoara), inca o treime din crema, iar cu cealalta treime se orneaza tortul. Deasupra se pun fructele tropicale taiate in bucati mici.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale