Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale

de Andra_Constantinescu in Torturi, 24 Dec 2015 | 3416 vizualizari

 

Un tort foarte bun pentru Mos Craciun, inspirat de la "Prajitura cu struguri" a lui Merisor. Este preferatul soacrei mele, care il pregateste de sarbatori, dar anul asta l-am pregatit eu :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 7 linguri zahar;
  • 6 linguri apa fierbinte;
  • 50 g nuca de cocos;
  • 4 linguri faina;
  • un plic de praf de copt.
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida;
  • 125 g ciocolata alba;
  • un praf de sare;
  • 500 g mascarpone.
  • In plus:
  • 10 piscoturi;
  • 200 g fructe tropicale din conserva.
  • Sirop pentru blat:
  • 250 ml sirop din conserva de fructe tropicale.
  • Sirop pentru inmuierea piscoturilor:
  • 3 linguri zahar;
  • 250 ml apa;
  • o lingura cu varf de cafea macinata;
  • esenta de rom.
  • Diametru forma: 23 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale:

Blat:


Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana cand se fac spuma, apoi cu 3 linguri de zahar pana cand devin ca o bezea.


Se caramelizeaza 4 linguri de zahar, peste care se pun 6 linguri de apa fierbinte si se mai tin la foc mic, mestecand pana cand se topeste zaharul. Se toarna peste bezeaua de albusuri in fir subtire si se mixeaza. Se incorporeaza nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt, treptat. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune pe un platou si se insiropeaza cu 250 ml de sirop dintr-o conserva de fructe tropicale.


Crema:


Frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si un praf de sare se pun la foc mic pana cand se topeste toata ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se mixeaza pana cand crema devine spumoasa. Se incorporeaza mascarponele, putin cate putin.


Sirop pentru inmuierea piscoturilor:


Se caramelizeaza 3 linguri de zahar, dupa care se adauga apa. Se lasa in continuare la foc pana cand se topeste tot zaharul, apoi se adauga cafeaua. Se mai da in doua-trei clocote, dupa care se ia vasul de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.


Asamblare:


Peste blatul insiropat se pune o treime din crema, se adauga piscoturile inmuiate in sirop (care se strecoara), inca o treime din crema, iar cu cealalta treime se orneaza tortul. Deasupra se pun fructele tropicale taiate in bucati mici.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Andra_Constantinescu 1

25.12.2015, 21:34

Multumesc tuturor pentru aprecieri!

Rocsi 1

26.12.2015, 14:11

Un tort racoros, imi place!

cristinutanicolita 1

26.12.2015, 14:48

f bun,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort rapid