Tort de mere cu crema de mascarpone

de Bunica in Torturi, 2 Noi 2015 | 2604 vizualizari

 

Aveam câteva mere ce stăteau în coșul de fructe cam de multișor.M-am gândit să le fac un tort.Așa că am purces la treabă.Nu am făcut poze ,că aveam postat tort de mere,Pe parcurs mi-a venit ideea să-i fac o cremă cu mascarpone.Și cum toate cele necesare le aveam în frigider a ieșit o bunătate de tort!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 ou
  • 3 linguri zahăr pentru blat
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • Mere caramelizate:
  • 6 mere
  • 3 linguri zahar
  • dulceață vișine
  • 40 g. unt
  • Cremă Ș
  • 200.g. smântână pentru frișcă
  • 500 g. mascarpone
  • 3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu crema de mascarpone:

Pune 3 linguri de zahar într0o cratiță (22 cm diametru) la cramelizat pe foc mic.


Când zahărul este fluid de culoarea chihlimbarului ia cratița de pe foc și tapeteaz-o pe margini prin mișcări circulare.


Lasă caramelul să se răcească.


Merele spălate,curățate de coajă și scoași sâmburii pune-le în cratiță de jur împrejurul cratiței și un măr în mijloc.


În orificiul rămas liber de la scoaterea sâmburilor pune o bucățică de unt și 2-3 vișine din dulceață.


Dă cratița la cuptorul încins la 180 grade pentru 20 de minute.


Cât merele stau la cuptor mixează albușurile cu zahărul până se obține o bezea fermaă.


Adaugă pe rând gălbenușurile,apoi zahărul vanilat.


Scoate telurile din vas și pune făina amestecând ușor de jos în sus pâna la omogenizarea completă.


Scoate cratița din cuptor și toarnă aluatul peste mere.


Dă cratița la cuptor în continuare până la rumenirea blatului.Fă testul cu scobitoarea pentru a te convinge că blatul este copt.


Când blatul este copt,lasă-l 10 minute să se răcească ,apoi îl poți răsturna pe farfurie.


Pui farfuria deasupra cratiței și cu o mișcare fermă răstorni blatul.


Crema de mascarpone:


Mixează frișca împreună cu zahărul până se întărește(stă moț).


Adaugă mascarpone câte o lingură mixând continuu.


Pune crema peste mere netezind-o ușor cu un cuțit sau paletă.


Deasupra presară câteva ornamente din ciocolată .


 

TIPS-URI

1

Adaugă puțină sare cînd mixezi albușurile.

2

Zahăr vanilat am folosit din cel făcut în casă(zahăr pudra0,500 kg.+4 păstăi de vanilie crestate)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (26)

Gherca Daniela 1

03.11.2015, 09:57

delicios!

Oana 1

03.11.2015, 11:02

Ce pofta mi-ai facut!!

Catalina L 1

04.11.2015, 11:39

frumos l-ai facut....f bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Anca