Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

de _Alina_ in Torturi, 7 Oct 2013 | 5691 vizualizari

 

Cam lung titlul, dar cred ca se potriveste perfect cu vorba "avem di tati". :)) Lasand gluma la o parte astea au fost preferintele fiica-mii , eu doar le-am "asternut" in ceva delicios.

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 5 oua mari
  • 160 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 6 g praf de copt
  • 50 g cacao
  • un praf de sare
  • Blat 2
  • 3 oua mari
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt extract de vanilie
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de mascarpone si ciocolata alba
  • 150 g frisca lichida (Pilos)
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 galbenus mare
  • 250 g mascarpone
  • Crema de mascarpone si ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata
  • 300 g frisca lichida (Pilos)
  • 250 g mascarpone
  • 3 galbenusuri mari
  • Crema de zmeura
  • 175 g zmeura
  • 4 lg zahar
  • 160 g marshmallows
  • Crema de ciocolata cu visine
  • 275 g frisca lichida (Pilos)
  • 200 g ciocolata neagra (55% cacao)
  • 1 lg cacao
  • 150 g dulceata de visine
  • Sirop
  • 40 ml sirop concentrat de visine + 200 ml apa plata (pentru blatul 1)
  • 30 ml sirop concentrat de salcam + 150 ml apa plata (pentru blatul 2)
  • Decor:
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura:

Blat 1.


1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacao si mixam pana la incorporare acestora.


4. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam restul de zahar si mixam pana cand spuma este tare iar zaharul s-a topit.


5. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o s


patula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. 6. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 40-50 min. Faceti testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.


Blat 2


Pentru a prepara al doilea blat procedam la fel ca la primul cu o singura diferenta, in loc de cacao adaugam esenta de vanilie. Punem compozitia intr-o tava rotunda (17 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30 min. Din nou, pentru siguranta facem testul scobitorii.


Crema de mascarpone si ciocolata alba


1. Punem 100 g frisca lichida intr-o cratita non-aderenta pe foc mic. Cand este fierbinte (dar fara sa fi dat in clocot) oprim focul si punem ciocolata alba rupra in bucati. lasam 1 minut si apoi invartim pana cand se topeste.


2. Punem galbenusul cat compozitia este inca fierbinte si omigenizam. Compozitia obtinuta o dam printr-o sita si apoi o lasam sa se raceasca complet.


3. Mixam mascarponele cu 50 g frisca lichida si il adaugam compozitiei racite si introducem in frigider min 4 ore.


Modul de preparare a cremei de mascarpone si ciocolata neagra este acelasi ca si la cea de ciocolata alba.

Crema de zmeura:

Atentie!!! Aceasta crema o preparam in momentul in care asamblam tortul.

1. Punem zmeura impreuna cu zaharul pe foc mic intr-o cratita non-aderenta si lasam pana cand totul se transforma intr-un sos gros (ca in imagine).


2. Punem marshmallows-urile si amestecam pana la topirea completa a acestor insistand cu o spatula pe fiecare.



Crema de ciocolata cu visine:

1. Punem frisca lichida intr-o cratita non-aderenta, la foc mic pana cand se inferbanta.

2. Oprim focul, punem ciocolata rupta in bucati mici, lasam 2 minute apoi amestecam energic, pana la topirea completa a acesteia.

3. Dupa ce s-a racit o bagam compozitia in frigider pentru 4 ore.

4. Scoatem compozitia, o mixam pret de cateva minute, pana cand se deschide la culoare, adaugam visinele si amestecam cu o lingura.


Asamblare:

Asamblam blaturile separat.

1. Incepem cu cel negru feliindu-l.

2. Punem pe un platou, intr-un inel pentru tort o felie de blat, o insiropam cu 1/3 din siropul de visine, punem jumatate din crema de ciocolata cu visine, a doua felie, insiropam, restul de crema cu visine si ultima felie pe care o vom insiropa.

3. Bagam blatul in frigider pentru 1-2 ore.


4. Scoatem apoi inelul, punem la distanta de 5-10 cm de margine 4 betisoare/paie pe care le vom taia la nivel si care au rol in sustinerea blatul urmator.


5. Imbracam blatul in crema de mascarpone si ciocolata neagra si il bagam in frigider pentru cel putin 2 ore.


6. Blatul alb il feliem, apoi il montam intr-un inel pentru tort, punand prima felie, o insiropam putin, jumatate din crema calda de zmeura, a doua felie, insiropam, punem restul de crema de zmeura si ultima felie pe care o vom insiropa apoi il bagam in frigider pentru 1-2 ore.


7. Scoatem inelul si imbracam in crema de mascarpone si ciocolata alba doar marginea tortului. Dam la frigider minim 1 ora.


8. Punem blatul alb deasupra celui negru cu grija, apoi il imbracam in restul de crema si il finisam.

9. Il bagam din nou in frigider pana in momentul in care il vom servi.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 20:34

Adele 1

05.06.2014, 16:10

monik80 1

19.03.2015, 08:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si visine