Tort de ciocolata (Jofre)

de patrick_2010 in Torturi, 3 Mar 2013 | 2690 vizualizari

 

fffffffffffffffffff deliciossssssssssss:)

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 10 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 10 liguri de faina
  • pentru crema:
  • 400 gr zahar
  • 100 gr cacao
  • 100 ml apa fierbinte
  • 9 galbenusuri (ramase)
  • o margarina Rama sau Delma cub
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata (Jofre):

Blat:


Cele 10 albusuri se bat spuma tare. Pe rand se adauga cel 16 linguri de zahar. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga 1 galbenus, apoi praful de copt, cele 2 linguri de cacao si cele 10 linguri de faina. Se da la copt in cuptorul incalzit, intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina.


Crema:


400 gr zahar + 100 grame cacao + 100 ml apa fierbinte, se pun la fiert la foc mic. Cand zaharul este topit se ia de pe foc si se mai amesteca pentru a se raci mai repede. Dupa cca 10 minute adaugam pe rand cele 9 galbenusuri amestecand foarte bine. Se pune la racit. Dupa ce este rece crema se amesteca cu margarina.


Blatul dupa ce este copt se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se taie in 2 sau 3 depinde de cat de mare este tava. Se insiropeaza cu o cana de apa minerala + esenta de rom.


 

TIPS-URI

1

eu am ornat tortul cu nuca macinata

2

pentru cine doreste, peste crema se pot pune felii de nuca prajite sau alune nesarate maruntite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata (Jofre)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

diaconta 1

03.03.2013, 17:53

cu siguranta-i delicios

patrick_2010 1

03.03.2013, 18:03

multumesc

Rocsi 1

03.03.2013, 18:06

Chiar delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata