Tort Larissa

de mirela0911 in Torturi, 15 Iun 2011 | 4890 vizualizari

 

De ce Larissa? Azi e o zi speciala, printesa noastra mica implineste 2 anisori. Si cum altfel sa sarbatorim decat cu un tort special facut pentru ea. La multi ani minune mica si te iubim mult mult mult!!!

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 1 praf de copt
  • 1 lg esenta rom sau zeama de lamaie
  • Pt.crema de ciocolata:
  • 150ml frisca lichida
  • 120g ciocolata cu lapte
  • 30g unt
  • Pt.spuma de visine:
  • 2 albusuri
  • 50g zahar
  • 200g visine
  • 150g zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Pt. decor:
  • frisca
  • spuma de visine
  • capsuni, visine
  • ciocolata amaruie rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Larissa:

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma , se adauga tot zaharul si esenta de rom/zeama de lamaie si se bat in continuare pana se intareste. Se pune uleiul si apa, se mai bate de cateva ori dupa care adaugam galbenusurile si amestecam usor prin rasturnare cu telul in forma de para de 4-5 ori. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare cu telul de jos in sus de 9-10 ori. Se desarta intr-o tava de tort si se da la cuptor pt aproximativ 35 minute (se face testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei.

Crema de ciocolata: Frisca, ciocolata si untul se pun la foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da la rece. Cand este bine racita se mixeaza pana devine ca o crema.

Spuma de visine: Albusuile se bat spuma. Se adauga 50g zahar si zeama de lamaie si se mixeaza in continuare pana se intareste.

Visinele curatate de samburi se pun la foc impreuna cu zaharul (150g) si se lasa sa clocoteasca la foc mic timp de 5 minute. Asa clocotite se toarna peste albusurile spuma si se mixeaza repede timp de 10 minute (sau pana se intareste spuma, nu cade de pe tel). 

Asamblare tort: Un blat se pune pe un platou, se insiropeaza cu zeama din compot de visine dupa care se intinde crema de ciocolata. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune 2/3 din spuma de visine. Se insiropeaza si cel de-al treilea blat si se pune deasupra. 

Se orneaza cu frisca, spuma, capsuni, visine si ciocolata dupa imaginatie.

Este atat de bun, se topeste in gura si sunt foarte incantata de cum mi-a iesit, le-a placut foarte mult si celor care au gustat din el.

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe pt spuma: cirese, capsuni, fragute, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Larissa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

mirela0911 1

20.06.2011, 18:28

multumesc Deyu

RuxyRux 1

21.06.2011, 19:20

Doamne cat e de scumpa! Sa-ti traiasca sa te bucuri de ea...o comoara Muuuulti Ani traiasca mami!

mirela0911 1

23.06.2011, 18:28

Ruxy multumim din suflet pt urari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Patricia