Tort cu capsuni si ciocolata

de laura_n in Torturi, 19 Iun 2015 | 4674 vizualizari

 

Capsuni si ciocolata, combinatie delicioasa!
Dar incercati "sa strecurati" si niste menta in combinatie, iese demential!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (forma de 18 cm):
  • - 4 oua de gaina
  • - 1 praf sare
  • - 4 linguri apa rece
  • - 4 linguri zahar brut
  • - 4 linguri faina
  • - 50 g unt
  • - 50 g ciocolata neagra
  • Pentru crema:
  • - 300 g mascarpone
  • - 300 ml smantana grasa
  • - 100 g ciocolata alba
  • - 50 g zahar pudra
  • - 1 lamaie
  • - 500 g capsuni proaspete
  • Pentru sirop
  • - 500 ml apa
  • - 200 g capsuni foarte coapte, moi
  • - 4 linguri zahar brut
  • Pentru sosul de capsuni
  • - 200 g capsuni coapte
  • - 2 linguri zahar brut
  • - cateva frunze proaspete de menta
  • Pentru glazura
  • - 100 g ciocolata neagra
  • - 30 ml sirop de capsuni
  • - fructe
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si ciocolata:

Mai intai pastram ingredientele la temperatura camerei, cam 1/2 ora, nu mai mult, intrucat acum este cald si nu vrem sa le alteram.


Intr-un vas, topim ciocolata si untul. Amestecam pana la omogenizare si dam deoparte.


Intr-un castron, separam albusurile, adaugam un praf de sare si 4 linguri de apa. Incepem sa le mixam usor la inceput, apoi la viteza mai mare. Cand devin o bezea inchegata, adaugam zaharul si mixam bine. Mixam separat galbenusurile cu ciocolata si le adaugam in compozitia de albusuri. Adaugam faina si amestecam usor cu o spatula. Eu folosesc o paleta de la mixer.


Pregatim o forma prevazuta cu hartie de copt si pornim cuptorul.


Turnam compozitia in forma de copt si o punem in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 minute. Inainte de a scoate blatul din cuptor, intepam in cateva locuri cu o scobitoare si daca aceasta iese curata, putem opri cuptorul si scoate blatul sa se raceasca.


Intre timp, punem la fiert un vas cu 500 ml apa. Curatam si spalam capsunile sub jet de apa rece, apoi le pisam cu o lingura. Le adaugam peste apa si lasam sa fiarba. Adaugam 4 linguri de zahar si lasam sa fiarba cam 5 minute. Oprim focul, si strecuram sucul intr-un vas de sticla si lasam sa se raceasca de tot.


In alt vas, topim ciocolata alba. Daca doriti, puteti adauga cateva linguri de lapte, iese mai gustoasa. Dam deoparte.


Scoatem branza intr-un castron si adaugam ciocolata.


Spalam bine lamaia,o stergem cu un servet. Radem coaja si stoarcem zeama. Adaugam peste branza si coaja si zeama. Amestecam energic pana se omogenizeaza compozitia. Mixam smantana bine pana devine pufoasa, adaugam zaharul. Compozitia de frisca o incorporam in cea de mascarpone cu ciocolata. Dam la rece crema obtinuta.


Curatam si spalam capsunile cele mai tari si mai frumoase. Le feliem si le stropim cu un pic de zeama de lamaie.


Sosul de capsuni il pregatim rapid. Pasam grosier capsunile cele mai coapte, adaugam 2 linguri de zahar si le punem la fiert, intr-un vas. Lasam sa fiarba pana capata consistenta sosul, apoi lasam la racit. Daca doriti, puteti adauga cateva frunze de menta in sosul de capsuni. Eu am adaugat.


Glazura de ciocolata o obtinem topind ciocolata, apoi adaugam siropul de capsuni si amestecam pana la omogenizare.


Blatul racit il feliem in trei straturi egale. In aceeasi forma in care am copt blatul, asezam o hartie de copt si incepem sa asamblam tortuletul. Oprim un pic de crema pentru ornat.


Asezam primul strat de blat, insiropam bine, asezam cateva linguri de crema, nivelam, asezam cateva felii de capsuni, stropim cu sos de capsuni, apoi asezam alte cateva linguri de crema si nivelam. Procedam la fel si cu celelalte straturi de blat si incheiem cu restul de sos de capsuni. Dam totul la frigider, pana a doua zi (ideal).


Scoatem tortul de la frigider, dam la o parte inelul de la forma de copt, si imbracam tortul in restul de crema. Facem o bordura -model, apoi turnam glazura de ciocolata, asezam cateva fructe sau bomboane.


Dam din nou la rece pana in momentul servirii.


 

TIPS-URI

1

Folositi capsuni proaspete, coapte.

2

ingredientele sunt pentru un tort mic, atentie! forma in care am copt, are diametrul de 18 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lau 1

20.06.2015, 14:20

superb

mirela0911 1

21.06.2015, 14:48

dantes 1

17.05.2017, 13:36

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Desert tort in patratele