Tort cu spuma de capsuni

de silvi0ara in Torturi, 30 Apr 2010 | 4889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 100g unt moale  
  • 100g zahar  
  • 100g faina  
  • 1 lingurita praf de copt  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • O priza sare  
  • 2 oua  
  • Pentru spuma:  
  • 500g capsuni  
  • 4 linguri zahar  
  • 1 plic gelatina fina  
  • 3 albusuri  
  • 125g zahar fin  
  • 300ml frisca lichida batuta  
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de capsuni:

Blatul:

Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit complet se taie in jumatate pe orizontala.Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma.

Spuma de capsuni:

Se pun fructele spalate,taiate in doua si curatate de codita intr-o craticioara pe foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.Se tin pe foc pana incep sa fiarba si zaharul s-a totit de tot.Se amesteca totul cu blenderul pana devin ca un piure.Se inmoaie gelatina in 3 linguri de apa rece,apoi se amesteca in piureul fierbinte si se lasa deoparte sa se raceasca.

Se bat albusurile spuma tare ,apoi se incorporeaza zaharul fin 125g,in patru reprize.Se bate pana se obtine o bezea batoasa si lucioasa.Se incorporeaza apoi in piureul racit,iar la sfarsit frisca.(daca folositi frisca naturala adaugati 2 linguri zahar cad o bateti,daca folositi frisca vegetala nu mai puneti zahar).Se toarna compozitia pe blatul din forma deja pregatita,apoi se acopera cu celalat jumatate de blat.Se lasa la congelator 40 de minute pana la 1 ora.Se scote din congelator,se scoate din forma si se inlatura folia alimentara.

Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca si fructe proaspete.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

30.04.2010, 23:28

ce-i cu capsuni,e bun

gaby_duceag 1

30.04.2010, 23:29

miha,...unde era pofticioasa???)))

diana_k 1

03.05.2010, 19:53

delicios tortul Silvia .

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort trei ciocolate