Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~

de corina241 in Torturi, 2 Ian 2013 | 2291 vizualizari

 

Va urez un An Nou plin de zambete si bucurii,presarat cu fericire si noroc!!!!Va imbratisez cu mult drag!

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 7 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si 1/2 faina
  • 1 praf de copt

Crema

  • 1 litru lapte
  • 4 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 100g unt
  • 200 ml frisca lichida

ornat:

  • compot de visine
  • kiwi
  • frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~:

Blatul:Separam albusurile pe care le batem spuma si apoi incorporam zaharul,mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile frecate cu uleiul le vom adauga peste albusuri.Praful de copt amestecat cu faina le turnam in ploaie peste spuma de albusuri+galbenusuri.Pregatim tava de copt in forma de stea,o tapetam cu hartie de copt si dam la cuptor(incins in prealabil la 180 grade C) pentru 40 minute.


Crema:In 250 ml de rece lapte vom amesteca faina si zaharul avand grija sa nu se formeze cocoloase.Restul de lapte(750ml) il pune pe flacara,unde vom adauga si amestecul de lapte+faina+zahar.Cu ajutorul unui tel amestecam continuu in crema care se formeaza cu mare grijala cocoloase.La sfarsit adaugam untul,frecam foarte bine si apoi turnam esenta de vanilie,fara a mai pune cratita pe flacara.Cand este racita crema la jumatate incorporam frisca lichida,mixata bine,in prealabil.Vom obtine o crema fluida,mult mai aerata.


Taiem blatul racit bine in 3 parti egale,il incorporam cu zeama din compotul de visine,apoi impartim crema pentru fiecare "steluta",apoi,la sfarsit ornam dupa bunul plac(eu am avut 2 ajutoare:5 ani si un pic:) + 8 ani).A fost facut cu mult drag si foarte gustos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

adry88 1

03.01.2013, 11:16

bestial arata

Lau 1

03.01.2013, 14:46

corina241 1

03.01.2013, 18:43


la multi ani!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tort cu doua creme de ciocolata