Tort fluture

de artyandra in Torturi, 11 Iun 2014 | 1331 vizualizari

 

Ca tot a venit vara, mi-am amintit ca anul trecut, prin august am facut aceasta reteta de tort in forma de fluture invelit in glazura de ciocolata si cafea. Am salvat putine poze cu modul de preparare al tortului. Antenele ii lipsesc pentru ca asa a fost ideea mea, sa fie ceva mai creativ.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 300 g faina
  • 7 oua
  • 240 g zahar (pudra)
  • 1 plic de praf de copt
  • un pumn de nuci sau alune nesarate pisate
  • 11 linguri de apa
  • coaja de lamaie sau portocala
  • esenta de lamaie si vanilie
  • PENTRU CREMA DIN INTERIOR:
  • 2 plicuri de crema pentru prajituri cu aroma de vanilie
  • fructe: caise si zmeura
  • esente: menta si migdale
  • PENTRU EXTERIOR (GLAZURA);
  • 2 plicuri de glazura de ciocolata
  • esenta de cafea
  • nuca de cocos alba
  • PENTRU CAPUL FLUTURELUI:
  • 3 biscuiti cu aroma de vanilie, cu crema de vanilie, mari si rotunzi
  • jeleuri rosii
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluture:

Pentru blat:


Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un pic de sare. Freaca galbenusurile cu zaharul si adauga, treptat, apa. Pune si praful de copt, esenta de lamaie si vanilie, coaja de portocala sau lamaie si alunele sau nucile.


Amesteca bine ingredientele si apoi incorporeaza usor albusurile si adauga faina.


Pune amestecul intr-o forma de tort, in care pui in prealabil hartie de copt, si baga blatul la cuptor, cam 35-40 de minute, la foc potrivit.


Testeaz-o daca este gata cu scobitoarea. Daca bagi scobitoarea si nu mai ramane nimic pe ea, inseamna ca este gata, daca iese din tort cu aluat pe ea, inseamna ca mai trebuie sa stea.


Pentru crema:


Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua parti egale, urmand ca sa se tair in mijlocul partilor laterale un triunghi, pentru a forma asa zisele "aripi" ale fluturelui. Se asambleaza cele doua parti taiate din "aripile" fluturelui, in asa fel incat sa formeze trupul fluturelui. In interior se pune jumatate din crema, amestecandu-se cu un strop de esenta de migdale, apoi se presara fructele dupa preferinta. Cu cealalta jumatate de crema ramasa, se pune de-asupra, dar inainte amestecandu-se cu un strop de esenta de menta.


Pentru glazura:


Se prepara glazura conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se adauga un strop de esenta de cafea. Se imbraca tot tortul in glazura.


Dupa ce s-a racit si s-a intarit glazura, se presara nuca de cocos pentru a-i da un contur fluturelui. Se orneaza ochii jeleuri rosii taiate cubulete.


Mod de servire:


Sa da la rece pentru 1 h, apoi se poate servi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Blatul de tort se poate face si cu alte ingrediente, in locul alunelor sau nucilor.

2

Se pot adauga si migdale si se poate pune si cacao, daca vrei sa iasa inchis la culoare, atunci cand ai creme in culori deschise, care se potrivesc cu gustul de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluture" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

11.06.2014, 10:02

MOKUSKA 1

11.06.2014, 16:47

deyutzky 1

13.09.2014, 17:49

like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean si 4 ani de Bucataras.ro! <3