Tort pentru ziua mamei..

de Constelatialeu in Torturi, 7 Ian 2013 | 3403 vizualizari

 

De fapt sunt doua torturi,unul peste altul,ca sa impac mai multe gusturi.Unul este clasic si celalalt diplomat.....

Am sa postez mai multe imagini cu torturi,doar ornarea difera,compozitia este aceiasi...

 

INGREDIENTE

  • Blat pt.tortul clasic
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • Crema
  • 2 pachete unt
  • 200 g zahar
  • o ciocolata neagra (50% cacao)
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • frisca pentru ornat
  • Pt.diplomat
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml frisca
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 3 albusuri
  • 20 g gelatina
  • fructe ( am folosit mure,visine,zmeura,ca am la congelator)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru ziua mamei..:

Tortul clasic: Blatul,se bat albusurile spuma cu un pic de sare,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,nuca si faina.Se unge o forma de tort si pune compozitia si de da la cuptor,se incearca cu paiul,cand nu se mai ia nimic pe pai este gata.Intre timp facem siropul din apa+ zahar+ esenta de rom si il dam la rece.


Crema: Frecam bine untul cu zaharul pana devine o spuma cremoasa,apoi adaugam ciocolata topita pe baie de abur,impreuna cu smantana de frisca.Amestecam cu grija sa se omogenizeze bine si dam la rece crema.


Se taie blatul in trei se siropeaza si se umple cu crema,se orneaza dupa imaginatie.


Tortul diplomat:galbenusurile cu zaharul si laptele se pun pe baie de abur se amesteca bine pana se ingroasa si devine ca o ciulama.Se da la rece,nu foarte mult si se adauga galatina dizolvata in apa rece.Se amaesteca bine si se adauga abusurile batute spuma cu zaharul vanilat si apoi frisca.Alegeti forma in care vreti sa faceti tortul,o imbracati cu folie alimentara si puneti fructe,un strat de compozitie,iar fructe si tot asa pana se termina compozitia.Lasati sa se intareasca si apoi rasturnati tortul.


Ulterior am rasturnat tortul diplomat deasupra tortului clasic si l-am ornat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru ziua mamei.." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Constelatialeu 1

07.01.2013, 21:07

Multumesc !

adry88 1

07.01.2013, 21:12

foarte frumos LA MULTI ANI mamei!

Constelatialeu 1

07.01.2013, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat