For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide

de gaby_duceag in Torturi, 5 Sep 2011 | 10850 vizualizari

 

Nonconformista din nastere, fara sanse de-a fi combatuta :) Nu va straduiti :)
Nu-mi place "ziua mea", nu mi-a placut niciodata.!!!
Nu-mi place centrul atentiei, ma oboseste TERIBIL.
Iubesc linistea, familia mea, caminul meu .Nu vreau cadouri si bombUane.
Si totusi maine implinesc 33 ani; nici cifra nu-mi place :)
Moaaaa, ia intrebati-ma : da' tie-ti place ceva ? :)

Asa ca, scurt, am facut tort! :)

Am vrut ceva deosebit, nu ma provoaca torturile obisnuite :)
Si asta..chiar este :)

Blat cu ciocolata, valuri de caramel, alune, cheesecake cu unt de arahide,ciocolata si frisca cu ness.

L-am gresit :)
Nu c-as fi vrut, nu ca nu mi-ar fi reusit ceva, dimpotriva, dar l-am congelat :) pt ca asa scria in reteta :)si nu trebuia :)
huooo :)
Cand l-am asamblat am taiat marginile pentru a face straturile egale. Totul era perfect, incepand de la caramel pana la blat, imi venea sa nu-l mai ornez, sa-l tai sa-l pap tot :))), dar(in puii mei ! :)) ), am respectat reteta si l-am congelat.
Azi era beton :)Cu greu am reusit sa tai.
Stiu..o sa ziceti "da' nu maine e ziua ta?"
- Ba da, si ce daca ? :))))
L-am lasat la temperatura camerei si s-a inmuiat perfect caramelul , copiilor le-a placut foarte mult combinatia, dar chiar NU TREBUIE congelat .

ah, uitam sa va zic.
Pentru ca e ziua mea!!!! :))) maine, daca nu ploua,imi trag adidasi si-o bluza de treLing :)))) si ma duc sa-mi coc vinete si ardei pentru iarna.
Happy birthday to me!
:) :) :))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 gr unt
  • 150 gr ciocolata
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 oua mari (sau 5-6 mici)
  • 4 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cu varf amidon
  • un vf cutit sare
  • Cheesecake
  • 300 gr branza vaci
  • 100 gr crema branza
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri smantana
  • 3 oua
  • o lingurita pf copt
  • 2 linguri unt arahide
  • o lingura zeama lamaie
  • Caramel
  • 20 linguri zahar
  • o lingura miere
  • 450 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • in plus
  • alune
  • 400-500 ml frisca
  • 3 plicuri ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide:

Blat.

Intr-o craticioara punem la topit zaharul impreuna cuuntulsi ciocolata.

Lasam la foc mic, amestecand mereu, pana obtinem o compozitie omogena si ciocolata e topita complet.

Lasam la racit dar amestecam frecvent topind astfel si crusta ce se formeaza in timpul racirii.

Cand e rece, incorporam galbenusurile, unul cate unul, apoi faina si amidonul.



Pornim cuptorul.



Albusurile le batem spuma impreunacu sarea.

Punem 1/3 in amestec omogenizand bine apoi incorporam si restul amestecand usor,usor.

Tapetam o formapentru tort, cu diametrul de 20-22 cm, cu hartie pentru copt, o ungem cu ulei si faina.

Turnam amestecul, nivelam usor si introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mic pentru aprox 50 minute.

Atat a durat la mine dar voi verificaticu o scobitoare.

Trebuie sa aveti un blat bine copt cu o crusta fina la suprafata.

Lasati la racit.





Cheesecake

Intr-un bol mixati bine branza de vaci cu smantana si zaharul.

Adaugati, unul cate unul, ouale, apoi crema de branza.

Veti avea o crema fina si.pufoasa.

Adaugati praful de crema, praful de copt, zeama de lamaie si omogenizati .

Repartizati cu o lingurita untul de arahide deasupra amestecului.

Cu o lingura de lemn incorporati usor.

In aceeasi forma in care ati facut blatul, puneti din nou hartie pentru copt si turnati amestecul.

Coaceti la foc mic pana se rumeneste usor .

Lasati la racit si preparati caramelul



Intr-un ceaun sau vas cu fund dublu, caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului.

Luati vasul de pe foc si adaugati frisca si untul.

Omogenizati usor si puneti inpoi pe foc.



Fierbeti la foc mediu, amestecul trebuie sa fiarba cu bulbuci :))(a se vedea foto)

Dupa aproximativ 7-8 minute adaugati mierea si fierbeti in continuare, amestecand cu o lingura de lemn.

Eu l-am fiert aproximativ 16-17 minute.

Am facut proba picaturii intr-o cescuta cu apa rece (picatura nu trebuie sa se imprastie instant) dar am tinut cont si de consistenta amestecului, care devenise asemanatoare cu a mierii de albine.

Am pus vasul in altul cu apa rece si l-am racit usor apoi am bagat blenderul care l-a facut fin si i-a deschis culoarea.



Asamblare

Am taiat blatul in doua.

Am turnat 1/3 din caramel, am presarat alune.

Am asezat blatul de braza, am turnat iar caramel si am presarat alune, apoi am terminat punand celalalt blat, caramel, alune.

Am indreptat marginile si am dat la frigider.

Cand veti taia marginile puteti verifica consistenta straturilor (sa fie toate reci) si sa nu-l bagati la congelator, cum am facut eu :P



Am topit la microunde 50 gr ciocolata amaruie pe care le-am intins in strat superior pe partea superioara a tortului, ajutandu-ma de un penson de silicon.

Am mixat frisca impreuna cu ness-ul (ce gust fain avea ) si am decorat tortul.





Sursa de inspiratie



Eu nu am poza cu sectiunea, dar ca idee, asa arata (al meu era mai finut si caramelul mai legat)













 
Daca ti-a placut reteta noastra "For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (137)

Bya Ralu 1

27.01.2013, 23:20

bun bun

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 16:42

superb tort

monik80 1

10.03.2015, 10:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata "Dots" cu visine din alcool