Tort inimioara

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 13 Feb 2011 | 3851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 albus
  • 100 g zahar
  • 60 g unt
  • 50 ml lapte
  • 30 g cacao
  • 120 g faina
  • 10 g praf de copt
  •  
  • Crema:
  • 370 g iaurt simplu
  • 75 g zahar
  • 400 g ananas in sirop
  • 200 ml frisca
  • 10 g gelatina
  •  
  • Décor:
  • 150 ml frisca
  • 80 g nuca de cocos
  • 1 plic tort gelee
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioara:

Blat:



Ouale se separa.Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare;se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga pe rand,untul topit si laptele.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua,apoi se cerne peste galbenusuri;se omogenizeaza.Compozitia se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma.



Turnam aluatul intr-o tava in forma de inimioara(22 x 21,5 cm) sau intr-o forma rotunda(24 cm),cu peretii detasabili,unsa cu grasime si tapetata cu faina.



Blatul se coace 45 minute(15 minute la temperatura maxima,apoi la foc mic).Se lasa la racit,apoi se scoate din forma.Din partea de sus taiem o foaie foarte subtire pentru decor,restul de blat se taie in 2 foi.



Crema:



Iaurtul se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste.Frisca se bate spuma tare.Ananasul se taie bucati mici si se scurge de sirop.



Gelatina se pune intr-o ceasca cu 2 linguri cu apa si se lasa deoparte.Dupa 10 minute se pune pe bain-marie si se dizolva,NU SE FIERBE.Gelatina se incorporeaza in 3 linguri de iaurt,amestecand energic,apoi se incorporeaza in restul de iaurt.Iaurtul se toarna peste frisca batuta si se mixeaza bine.In crema se incorporeaza ananasul taiat.



Asamblare:



Peretii tavii in care am copt blatul se pune pe un platou.In interiorul peretilor se pune primul blat,se insiropeaza cu sirop de la ananas si se toarna crema de iaurt.Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se acopera cu cealalta foaie de blat.Se lasa a frigider peste noapte.



Decor:



Din foita de blat ramasa se decupeaza o inimioara mai mare,apoi in mijlocul ei se decupeaza o alta mai mica.



Plicul de Tort Gelee se prepara conform instructiunilor de pe plic se se toarna intr-o tava intinsa,tapetata cu folie alimentara.Se lasa la rece,apoi se decupeaza o inimioara de marimea cele mici.



Nuca de cocos se pune intr-o tigaie de teflon,fara grasime si se rumeneste putin.



Tortul se imbraca in frisca,marginile se presara cu nuca de cocos.In mijloc punem inimioara mare,in mijlocul ei pe cea din jeleu,iar pe o parte cea de cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

adry88 1

04.07.2011, 15:47

foarte frumos

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 09:14

imi dai si mie din inima ta?

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 14:33

yamiiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!