Tartă cu ciocolată

de Rita Ilies in Prajituri, 12 Dec 2013 | 1244 vizualizari

 

Am început demult să ascult primele cântece de Crăciun ale lui Frank Sinatra și ale Brendei Lee din această iarnă, iar acum, mintea îmi e doar la dulciurile cu arome specifice sărbătorilor. :)
Sunt pofticioasă, iar ciocolata cu miez de nucă și aromă de portocale bine coapte, m-a ținut azi prin bucătărie. Am experimentat o tartă pe care cu siguranță am s-o mai fac și cu alte ocazii, dar cu mai multă ciocolată. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 200 g unt moale
  • două gălbenușuri
  • două căni cu vârf cu făină cernută
  • 3 linguri cu zahăr
  • Ingrediente pentru umplutura de ciocolată:
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 200 ml lapte gras
  • 180 g ciocolată amăruie
  • 6 linguri cu amidon
  • două albușuri
  • o fiolă cu esență de portocale
  • o lingură cu zahăr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ciocolată:

Într-un castron amestecăm bine untul cu zahărul și cele două gălbenușuri. În pasta obținută se adaugă făina în ploaie și se frământă pentru a obține o cocă maleabilă.


Aceasta se întinde cu mâna în tava de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină.


Coca se înțeapă sau se așează 2-3 boabe de fasole în tavă pentru a nu se umfla în timpul coacerii și se va ține la cuptor aproximativ 5-10 minute la 180 de grade. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.


Ciocolata se topește în frișcă pe bain marie. Când acestea s-au omogenizat, se adaugă albușurile amestecând cu telul.

Amidonul împreună cu esența de portocale se dizolvă în lapte și se adaugă în compoziția de ciocolată. Amestecăm continuu pentru omogenizarea amidonului. Vom obține, de fapt, o glazură care în cuptor se va lega precum budinca.

Se introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 130 de grade. Se urmărește ciocolata care trebuie să fie închegată. Se servește la temperatura camerei, simplă sau cu adaos de nuci ori alune prăjite.


Poftă bună! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

15.12.2013, 19:09

Hai incearca ))

Rita Ilies 1

15.12.2013, 21:04

E prea complicat... trebuie să-mi mai fac și manichiura din când în când.

diaconta 1

16.12.2013, 11:00

Vin si eu?ca nu prea mai am timp de ele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu rubarba si cirese