Tartă cu ciocolată

de CulinaryRainbow in Prajituri, 12 Dec 2013 | 1059 vizualizari

 

Am început demult să ascult primele cântece de Crăciun ale lui Frank Sinatra și ale Brendei Lee din această iarnă, iar acum, mintea îmi e doar la dulciurile cu arome specifice sărbătorilor. :)
Sunt pofticioasă, iar ciocolata cu miez de nucă și aromă de portocale bine coapte, m-a ținut azi prin bucătărie. Am experimentat o tartă pe care cu siguranță am s-o mai fac și cu alte ocazii, dar cu mai multă ciocolată. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 200 g unt moale
  • două gălbenușuri
  • două căni cu vârf cu făină cernută
  • 3 linguri cu zahăr
  • Ingrediente pentru umplutura de ciocolată:
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 200 ml lapte gras
  • 180 g ciocolată amăruie
  • 6 linguri cu amidon
  • două albușuri
  • o fiolă cu esență de portocale
  • o lingură cu zahăr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ciocolată:

Într-un castron amestecăm bine untul cu zahărul și cele două gălbenușuri. În pasta obținută se adaugă făina în ploaie și se frământă pentru a obține o cocă maleabilă.


Aceasta se întinde cu mâna în tava de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină.


Coca se înțeapă sau se așează 2-3 boabe de fasole în tavă pentru a nu se umfla în timpul coacerii și se va ține la cuptor aproximativ 5-10 minute la 180 de grade. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.


Ciocolata se topește în frișcă pe bain marie. Când acestea s-au omogenizat, se adaugă albușurile amestecând cu telul.

Amidonul împreună cu esența de portocale se dizolvă în lapte și se adaugă în compoziția de ciocolată. Amestecăm continuu pentru omogenizarea amidonului. Vom obține, de fapt, o glazură care în cuptor se va lega precum budinca.

Se introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 130 de grade. Se urmărește ciocolata care trebuie să fie închegată. Se servește la temperatura camerei, simplă sau cu adaos de nuci ori alune prăjite.


Poftă bună! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

15.12.2013, 19:09

Hai incearca ))

CulinaryRainbow 1

15.12.2013, 21:04

E prea complicat... trebuie să-mi mai fac și manichiura din când în când.

diaconta 1

16.12.2013, 11:00

Vin si eu?ca nu prea mai am timp de ele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI