Prajitura Rumba cu mac

de Lavinia in Prajituri, 13 Mai 2014 | 5609 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de bezea:

  • 9 albusuri
  • 9 linguri de zahar(180 g)
  • 5 linguri de faina
  • 50 g mac
  • 150 g rahat colorat(verde am folosit eu)

Crema:

  • 9 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 300 g unt

Extra:

  • 2 foi napolitana
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • ciocolata alba pentru decor(optional)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba cu mac:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul ,lingura cu lingura,mixand bine dupa fiecare adaos de zahar.


Adauga faina cernuta amestecand usor de sus in jos pana incorporezi bine toata faina.


La final adauga macul si rahatul.


Tapeteaza o tava cu hartie de copt si coace blatul de bezea pentru 30 de minute in cuptorul preincalzit(testul scobitorii)


Lasa blatul sa se raceasca la temperatura camerei.


Pentru crema freaca galbenusurile cu zaharul si amidonul.


Pune laptele pe foc impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie pana ajunge la punctul de fierbere.


Adauga laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.


Pune din nou amestecul in craticioara la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.


Lasa budinca la racit.


Untul moale,la temperatura camerei mixeaza-l cateva secunde pana devine spumos.


Adauga lingura cu lingura din crema de galbenus racita mixand bine dupa fiecare adaos pana obtii o crema fina si pufoasa.


Pe o tava pune prima foaie de napolitana si unge-o cu jumatate din crema de vanilie.


Peste crema pune blatul de bezea(eu l-am intors invers si am dezlipit cu grija hartia de copt) si unge-l cu restul de crema.


Pune a doua foaie de napolitana (cu modelul in jos ) si preseaza usor pentru a se lipi de crema.


Topeste ciocolata cu frisca si glaseaza prajitura.


Optional,poti rade putina ciocolata alba sau bombonele colorate etc.


Da prajitura la rece peste noapte pentru a se inmuia foile de napolitana si a se putea portiona frumos.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit o tava mare de 40/30 cm.

2

Puteti inlocui pastaia de vanilie cu 3 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie dupa gust.

3

Daca nu va place rahatul din bezea puteti adauga stafide sau orice va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lavinia 1

14.05.2014, 09:53

Multumesc,Bucatarasi

camelia75 1

14.05.2014, 15:24

Interesanta reteta si arata fff bine!!!

xana 1

14.05.2014, 20:44

O minunatie!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba cu visine