Prajitura cu cocos si bezea

de miremirc in Prajituri, 24 Ian 2012 | 14456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 3 lg nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • Bezea :
  • 5 albusuri
  • 12 lg zahar
  • Crema :
  • 5 galbenusuri
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ness
  • 4 lg apa fiarta
  • 200 g unt
  • 100 g margarina rama
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata
  • 100 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si bezea:

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Omogenizam si intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor. Cand blatul e aproape copt, intindem bezeaua peste si mai lasam cam 15 minute.


Pentru bezea : albusurile le mixam spuma tare, apoi adaugam treptata zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul si intindem peste blatul aproape copt.


Pentru crema : ness-ul in topim in apa fiarta si il lasam sa se raceasca..Galbenusurile le mixam cu zaharul spuma tare pe aburi ,adaugam ness-ul racit peste si amestecam pana se ingroasa putin crema.


Lasam crema sa se raceasca si intre timp mixam untul cu rama spuma. In unt adaugam cate o lingura din crema racita, treptat, ca la maioneza . Crema o intindem peste bezeau coapta.


Pentru glazura : ciocolata bucatele o amestecam cu smantana pentru frisca , intr-o craticioara, pe foc mic, pana se omogenizeaza cele 2 ingrediente. Lasam putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste crema si presaram nuca de cocos sau o intindem haotic cu lingura.


Lasam la rece pentru minim 2 ore ca sa se intareasca si glazura si apoi putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Criss 1

26.01.2012, 06:24

Foarte bine arata. Cred ca e si foarte buna prajitura.

jolygina 1

29.01.2012, 12:21

foarte buna

jenifer36 1

27.01.2013, 15:26

minunata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Kokos Schmite