Prajitura cu cocos si bezea

de miremirc in Prajituri, 24 Ian 2012 | 14185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 3 lg nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • Bezea :
  • 5 albusuri
  • 12 lg zahar
  • Crema :
  • 5 galbenusuri
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ness
  • 4 lg apa fiarta
  • 200 g unt
  • 100 g margarina rama
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata
  • 100 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si bezea:

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Omogenizam si intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor. Cand blatul e aproape copt, intindem bezeaua peste si mai lasam cam 15 minute.


Pentru bezea : albusurile le mixam spuma tare, apoi adaugam treptata zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul si intindem peste blatul aproape copt.


Pentru crema : ness-ul in topim in apa fiarta si il lasam sa se raceasca..Galbenusurile le mixam cu zaharul spuma tare pe aburi ,adaugam ness-ul racit peste si amestecam pana se ingroasa putin crema.


Lasam crema sa se raceasca si intre timp mixam untul cu rama spuma. In unt adaugam cate o lingura din crema racita, treptat, ca la maioneza . Crema o intindem peste bezeau coapta.


Pentru glazura : ciocolata bucatele o amestecam cu smantana pentru frisca , intr-o craticioara, pe foc mic, pana se omogenizeaza cele 2 ingrediente. Lasam putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste crema si presaram nuca de cocos sau o intindem haotic cu lingura.


Lasam la rece pentru minim 2 ore ca sa se intareasca si glazura si apoi putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Criss 1

26.01.2012, 06:24

Foarte bine arata. Cred ca e si foarte buna prajitura.

jolygina 1

29.01.2012, 12:21

foarte buna

jenifer36 1

27.01.2013, 15:26

minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Bounty