Choux a la creme

de mirela0911 in Prajituri, 22 Ian 2017 | 6409 vizualizari

 

Tare pofta mi-a facut Simo cu reteta ei "Paris Brest", asa ca am pregatit si eu choux-uri, dar mai simple, umplute cu crema de vanilie si frisca si stropite cu ciocolata. Delicioase! :X
Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

Pt. cojile de choux:

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua mari
  • 1/2 lgt sare

Pt. crema:

  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • 1 lg amidon
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida

Mai avem nevoie de:

  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 2 lg lapte
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Cojile: Reteta pentru coji poate fi si cea de la eclere pe care o stiti sau o aveti.

Intr-o craticioara, se pune apa, sarea si uleiul la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se toarna faina toata odata si se amesteca energic cu un tel, pana se dezlipeste de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se adauga pe rand, cate un ou. Nu se pune urmatorul pana nu se incorporeaza bine cel de dinainte. Cu ajutorul unui posh, se formeaza mici gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru primele 10 minute, apoi se reduce temperatura si se lasa pana se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie capac la fiecare, dar nu de tot.

Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu, se amesteca bine oul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga apoi amidonul si laptele, amestecand cu un tel pana se omogenizeaza. Se pune pe foc si se lasa pana se ingroasa crema, ca o budinca. Se lasa la racit. 

Frisca se bate spuma, apoi se amesteca cu crema de vanilie.

Cu aceasta crema, se umplu cojile. Ciocolata impreuna cu laptele se pun pe foc, pana se topeste si se omogenizeaza. Se stropesc choux-urile umplute, se lasa la rece cel putin o ora dupa care se pot servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de crema de vanilie, puteti prepara orice crema preferati, cum ar fi de ciocolata sau lamaie.

2

Din cantitatea data, mi-au iesit 50 de coji, asta in functie de cat de mari le formati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème