Prajitura cu miere de albine

de cristinutza_vida in Prajituri, 4 Ian 2013 | 12118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat foi
  • 170 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 ou
  • 7 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putin otet;
  • faina cat cuprinde(sa iasa un aluat potrivit de mare)
  • Ingrediente crema:
  • 400 ml lapte
  • 170 gr zahar
  • 3-4 linguri gris
  • 200 gr unt
  • 2 vanilii
  • Ingrediente Glazura:
  • 200 gr zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • putina apa fiarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere de albine:

Mod de preparare foi:


Se pune o oala cu apa la fiert,intr-un castron se pun ingredientele pt foi si bicarbonatul stins cu otet si se fierbe pe abur pt 5 minute;Dupa ce au trecut cele 5 minute se ia de pe abur si se adauga faina cat cuprinde,atata cat sa iasa un aluat potrivit de moale.


Aluatul obtinut se imparte in patru portii egale,care se intind si se coc pe dosul tavi,eu am folosit o tava putin mai mica decat cea de cuptor.


Preparare crema:


Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul,cand incepe sa fiarba se adauga grisul,trebuie sa fie un gris mai moale.Grisul preparat se lasa la rece pana se raceste complet.


Separat se spumeaza untul cu mixerul,apoi se adauga putin cate putin din grisul rece pana se incorporeaza tot,la sfarsit se adauga vanilia.


Asamblare:


Crema se imparte in doua,pe un platou se pune una din cele 4 foi,se pune jumatate din crema,se pune a doua foaie,se pune gem,iar foaie,crema ramasa si ultima foaie.


Se lasa la rece pana se prepara glazura.


Preparare glazura:


Se pune zaharul intr-un castron mai mic,se adauga cacaoa,se incorporeaza totul,se adauga uleiul si apa fiarta putin cate putin.


Glazura rezultata se intinde peste prajitura foarte repede pt ca se intareste.


Se decoreaza dupa preferinta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

05.01.2013, 12:30

buna

iri_iri 1

05.01.2013, 12:52

cristinutza_vida 1

05.01.2013, 23:01

multumesc!da este foarte buna,dar si usor de preparat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Albinita"