Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat

de mirela0911 in Prajituri, 6 Noi 2022 | 4030 vizualizari

 

E sezonul merelor dulci si parfumate si am preparat tot felul de prajituri cu mere, de care inca nu ne-am saturat. De data aceasta am schimbat putin foaia si am pregatit aceasta Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat, placinta pe care am vazut-o intr-un clip scurt pe Instagram. A iesit tare buna si aromata si pe care v-o recomand cu drag! Este si rapida si gustoasa.
Sunt necesare cateva ingrediente: oua, zahar, faina, lapte si mere.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat
  • 2 oua mari
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 180 g faina alba
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 600 g mere gata taiate si curatate
  • zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat:

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat

Mai intai se curata merele de coaja si casuta lor si se taie in felii subtiri dupa care se stropesc cu sucul de la o lamaie. Se lasa deoparte pana se prepara aluatul.

Se pun intr-un bol ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana devine compozitia spumoasa si usor aerata. Se toarna laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza inca putin apoi se toarna merele. Se amesteca totul cu ajutorul unei spatule.

Intr-o forma rotunda unsa bine cu unt se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute sau pana se rumeneste deasupra si trece testul scobitorii.

Se lasa la racit apoi optional se poate presara zahar pudra deasupra si servi.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Placinta cu dovleac

TIPS-URI

1

Tava folosita are diametrul de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si bucatele de nuci