Prajitura cu miere si gem

de RuxyRux in Prajituri, 29 Noi 2013 | 9094 vizualizari

 

O prajitura minunata..,,,,delicata, aromata, parfumata, numai buna pentru a fi savurata intr-o dimineata cu mult soare( am voie sa visez) si aroma de cafea :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 450 gr faina
  • 6 linguri pline de miere( eu am avut o miere groasa si tinuta la rece, miere de salcam)
  • 1 lingura iaurt
  • 100 gr unt( gras 85%)
  • 2 oua maricele
  • 50 ml lapte dulce
  • vanilie
  • coaja razuita de la o portocala
  • 1/2 lingura praf de copt
  • 1/2 lingura bicarbonat
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Crema:
  • 1 pachet de unt( 200 gr, gras 85%)
  • 250 gr zahar pudra
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • vanilie
  • 5 linguri gem de caise
  • 1 borcanel gem de prune( 200 gr, ideal preparat in casa)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere si gem:

Foile se prepara destul de usor, cernem faina( oprim o mana, este posibil sa nu intre toata, depinde de tipul de faina, de marimea oualor), apoi o amestecam cu bicarbonatul si praful de copt pe care le vom stinge cu zeama de lamaie.


Untul se topeste si apoi se lasa putin la racit, se adauga, iaurtul si mierea si se amesteca foarte bine.


Se pune compozitia de unt si miere peste faina, se adauga si ouale, laptele impreuna cu vanilia si se framanta un aluat pufos si elastic. Infainam aluatul ( cu o parte din faina ramasa) si il impartim in 4 asa din ochi apoi , pe o suprafata bine infainata, (eu am intins direct pe foaia pergament) si intindem cele 4 foi foarte subtire.


Coacem foile la 180 de grade pentru maxim 5 minute( o sa vedeti ce repede se coc, nu le lasati mult, foaia este subtire si se arde usor).


Cat se racesc foile ne ocupam de crema.


Preparam grisul: punem vasul cu lapte si vanilie pe foc si cand este fierbinte, turnam grisul in ploaie, amestecam bine sa se ingroase, nu-l vom lasa mai mult de cateva minute si-l vom da deoparte sa se raceasca.


Untul moale il vom mixa cu zaharul pudra, apoi vom pune gemul dar lingura cu lingura, mixam bine si tot in acest mod vom pune si grisul racit. Crema o vom imparti in trei parti egale.


Asamblare:


Punem o foaie la baza tavii, deasupra ungem cu crema de gris, deasupra vom pune iar foaie, din nou crema de gris, apoi urmatoarea foaie pe care o vom unge cu gemul de prune iar deasupra peste gem, restul de crema de gris si din nou foaie pe care nu o vom mai unge.


Acoperim cu o folie, punem deasupra o greutate si dam prajitura la rece( eu am lasat-o peste noapte). Cand este gata o portionam si o servim cu placere...e un deliciu :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

03.12.2013, 17:51

Va imbratisez...si eu o iubesc, multumesc!

Larisel 1

05.12.2013, 11:29

Arata perfect

iri_iri 1

12.12.2013, 21:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu foi din miere si nuca