Prajitura Teo

de iri_iri in Prajituri, 22 Noi 2013 | 13438 vizualizari

 

.....acesta reteta am gasit-o intr-o revista mai veche numita Practic in bucatarie dar la care am fost nevoita s-ai fac mici ajustari pentru ca nu corespundea in momentul in care am pus-o in aplicare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 250 gr de zahar,
  • 3 linguri de untura,
  • 3 linguri de miere de albine
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet,
  • 3 linguri de ulei,
  • 2 linguri de cacao
  • 750 gr de faina.
  • Pentru crema :
  • 2 plicuri de budinca de vanilie,
  • 4 linguri de zahar,
  • 600 ml lapte
  • 1/2 pachet margarina
  • Pentru decor
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Teo:

Foile: Mierea de albine o incalzim impreuna cu untura pana face spuma. Separat batem ouale cu zaharul, dupa care adaugam mierea in combinatie cu untura. Le incorporam bine dupa care adaugam uleiul, bicarbonatul si apoi faina. Se va forma un aluat nelipicios pe care il vom imparti in trei parti egale, iar in una din ele vom adauga cele 2 linguri de cacao. Deci vor iesi 2 foi albe si una neagara. Din acest aluat se vor face 3 foi pe care le vom coace pe dosul unei tavi tapetate cu faina.


Crema: Se va pune la fiert 500 de ml lapte, iar separat se va amesteca praful de budinca cu cele 4 linguri de zahar si cu 100 ml lapte. Acest amestec se va adauga peste laptele fiert si se va mixa pana se va ingrosa. Se lasa crema la racit dupa care se va adauga si margarina.


Asamblarea: Pe o tava se va aseza prima foie alba dupa care se va adauga jumatate din crema, apoi se va aseza foaia de cacao, peste care se va adauga cealalata jumatate din crema, iar la final se va aseza a doua foaie alba. Se pudreaza cu zahar pudra si se va da la rece pentru 2 ore timp in care foile se vor inmuia pentru a putea fi portionata.


Usor de preparat dar mai usor de mancat!

 

TIPS-URI

1

Se poate decora si cu glazura de ciocolata neagra sau alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Teo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Teo 1

24.11.2013, 19:23

Ai facut-o pentru mine?atunci imi place!

diaconta 1

25.11.2013, 18:46

imi place

iri_iri 1

25.11.2013, 22:17

Am facut-o pentru toata lumea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Claudia