Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba

de anuta in Prajituri, 15 Iul 2016 | 1065 vizualizari

 

pentru concurs retete de vara
Prajitura cu o coacere rapida,foarte racoroasa si delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru foi
  • 5 linguri de ulei,
  • 5 linguri de lapte,
  • o cana de zahar,
  • 3 linguri miere de albine,
  • o lingurita de bicarbonat alimentar,
  • 2 oua ,
  • aprox. 500 g faina,
  • o lingurita scortisoara macinata
  • pentru crema
  • o cana de lapte,
  • o cana de zahar,
  • 6 linguri gris,
  • 200 g unt,
  • o fiola esenta de lamaie,
  • o lamaie
  • decor
  • 200 g ciocolata alba+2 linguri lapte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba:

Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele si zaharul iar dupa cateva clocote adaugi mierea,bicarbonatul si amesteci bine.Dai de pe flacara si adaugi cele 2 oua batute bine si turnate in fir subtire,amestecand in continuu. Adaugi scortisoara si faina amestecand cu o lingura ,la inceput apoi se framanta bine cu mana pana obtinem un aluat vartos.


Se imparte aluatul in 4 bucati.Se intind foi de marimea unei tavi(25/35).Pe dosul tavii presarat cu faina se coace fiecare foaie cca 7 minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.


Pentru crema se fierbe laptele cu zaharul si o lingurita de coaja rasa de lamaie, apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba pana se ingroasa bine, amestecand continuu.Dam la o parte de pe foc,lasam 5 minute sa se racoreasca apoi adaugam untul taiat cubulete,mixand la viteza maxima pana ce obtinem o crema care si-a dublat volumul.Se adauga si esenta si sucul de la o lamaie.


Se umplu foile cu crema si se lasa de seara pana a 2 a zi cand se glazureaza cu Ciocolata alba topita la bain marin impreuna cu lingurile de lapte Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

18.07.2016, 08:45

kytz 1

29.01.2017, 18:09

Waw! Ce prajitura buna!

anuta 1

01.02.2017, 21:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere