Scrisori de dragoste cu nuca

de iqphantom in Prajituri, 11 Mar 2013 | 14434 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca sunt fan prajituri cu nuca. Desi nuca e scumpa si in ultima vreme am inlocuit-o cu migdale si alune sunt prajituri care nu pot fi facute decat cu minunatele nuci atat de rare anul trecut…

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • faina
  • Umplutura:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • esenta de rom dupa gust
  • Décor:
  • Zahar praf
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrisori de dragoste cu nuca:

Se separa ouale. Albusurile se pun in frigider.

Din galbenusuri, unt si faina cat cuprinde (stiu ca suna ciudat dar nu am masurat niciodata cat cuprinde) se face un aluat ferm, nu vartos. Aluatul se imparte in 60 de “gloante” – bucatele rotunde de marimea chiftelutelor aperitiv. Se pun in frigider peste noapte sau de dimineata pana seara.

A doua zi sau seara se bat albusurile spuma tare cu 250 de zahar. Se adauga nuca macinata si esenta de rom amestecand usor.

Se intind gramajoarele de aluat si se ung cu umplutura de nuci. Se ruleaza in forma de ravas si se coc in tava neunsa sau tapetata cu hartie de copt.

Timpul de coacere depinde de cuptor (25-30 min) dar e bine sa fie coapte la cea mai mica temperatura posibila pana devin aurii.

Calde se dau prin zahar praf.

TIPS-URI

1

Aluatul se intinde foarte bine cand e foarte rece deci scoateti din frigider doar atatea gloante cate intindeti odata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrisori de dragoste cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete vanilate cu nuca