Scrisori de dragoste cu nuca

de iqphantom in Prajituri, 11 Mar 2013 | 7156 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca sunt fan prajituri cu nuca. Desi nuca e scumpa si in ultima vreme am inlocuit-o cu migdale si alune sunt prajituri care nu pot fi facute decat cu minunatele nuci atat de rare anul trecut…

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • faina
  • Umplutura:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • esenta de rom dupa gust
  • Décor:
  • Zahar praf
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrisori de dragoste cu nuca:

Se separa ouale. Albusurile se pun in frigider.


Din galbenusuri, unt si faina cat cuprinde (stiu ca suna ciudat dar nu am masurat niciodata cat cuprinde) se face un aluat ferm, nu vartos. Aluatul se imparte in 60 de “gloante” – bucatele rotunde de marimea chiftelutelor aperitiv. Se pun in frigider peste noapte sau de dimineata pana seara.


A doua zi sau seara se bat albusurile spuma tare cu 250 de zahar. Se adauga nuca macinata si esenta de rom amestecand usor.


Se intind gramajoarele de aluat si se ung cu umplutura de nuci. Se ruleaza in forma de ravas si se coc in tava neunsa sau tapetata cu hartie de copt.


Timpul de coacere depinde de cuptor (25-30 min) dar e bine sa fie coapte la cea mai mica temperatura posibila pana devin aurii.


Calde se dau prin zahar praf.

 

TIPS-URI

1

Aluatul se intinde foarte bine cand e foarte rece deci scoateti din frigider doar atatea gloante cate intindeti odata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrisori de dragoste cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

12.03.2013, 21:42

foarte fain arata

Bya Ralu 1

13.03.2013, 22:28

faine!

iqphantom 1

15.03.2013, 08:39

merci fetelor pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura si iaurt