Prajitura cu capsuni

de Veronica22 in Prajituri, 24 Feb 2013 | 2337 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua,
  • 10 linguri de apa,
  • 10 linguri de ulei,
  • 12 linguri de zahar,
  • 3 linguri de cacao,
  • 12 linguri de faina si un praf de copt.

Crema:

  • 750 ml lapte,
  • 2 plicuri budinca de capsuni,
  • 10 linguri de zahar,
  • 400 gr branza de vaci,
  • 1 lingura esenta de capsuni Dr.oetqer

Decor:

  • 400 ml frisca,
  • capsuni proaspete.
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Blat:

Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Cand spuma este tare se aduga zaharul si batem pana cand se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul pe rand cate o lingura si apoi galbenusurile.

Faina,cacaua si praful de ocpt se incorporeaza in compozitie amestacand usor cu o lingura sau paleta.

Intr-o tava dreptunghiulara se toarna compozitia si se coace la foc mediu 30-35 min.

Se scoate din tava si se lasa la racit dupa care se taie pe mijoc pe orizontala pentru a aobtine doua foi.

Crema:

Laptele ,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand budinca este gata se adauga branza se amesteca bine si se lasa la rece,insa nu o lasam sa se intaresca de tot,o amestecam din cand in cand.




Pentru asamblare se pune in tava de copt o foaie din cele doua,o insiropam putin cu sirop aromatizat cu esenta de rom(sau cum doreste fiecare) turnam crema rece,care inca nu a apucat sa se intareasca foarte tare.Asezam peste crema a doua foaie pe care o insiropam si o acoperim cu folie.se lasa la rece 2-3 ore.

Rasturnam prajitura pe platou si o decoram cu frisca si cu capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Criss 1

25.02.2013, 06:08

Foarte faina prajitura.

Sim0na 1

25.02.2013, 18:49

frumoasa si delicioasa!!

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 10:53

grozava prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni