Moelleux au chocolat

de RuxyRux in Prajituri, 16 Mai 2013 | 5650 vizualizari

 

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata neagra( sau cu lapte)
  • 175 gr unt
  • 6 oua
  • 250 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr faina
  • 2 linguri Amaretto
  • 1 lingura cacao neagra -optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Se topeste untul intr-un vas si in el topim ciocolata, amestecam pana rezulta o crema de ciocolata.

La mixer punem ouale zaharul si vanilia si mixam 3 sau 4 minute pana se umfla, adaugam si faina.

Turnam apoi usor si crema de ciocolata, apoi Amaretto.

Incalzim cuptorul la 200 de grade.

Tapetam o forma rotunda cu foaie de copt, apoi punem compozitia.

Coacem prajitura pentru 20 de minute.

Servim dupa ce se raceste dupa dorinta si inspiratie. eu am avut pofta de caspuni.

Va ofer cu drag site-ul oficial de unde puteti alege sa probati mai multe variante ale acestei prajituri : http://www.moelleux-au-chocolat.fr/recette/moelleux-au-chocolat/

 

TIPS-URI

1

Daca alegem sa preparam prajitura( cum am facut eu) cu ciocolata cu lapte reducem cu 50 gr cantitatea de zahar si adaugam o lingura de cacao neagra pentru a intensifica culoarea.

2

Daca vi se pare putina cantitatea de faina, nu va speriati , va iesi perfect prajitura.

3

Pentru striatiile de deasupra eu am scos prajitura din forma si am lasat-o sa se raceasca pe un gratar, apoi am intors-o direct pe platoul de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si rom