Tarta cu mar Timea

de aziz in Prajituri, 31 Mar 2012 | 3421 vizualizari

 

Am vazut aceasta tarta pe blogul Timeei si tare mi-a placut... asa se face ca am facut bunatatea doua zile la rand......putin amprentata de mine..:))

 

INGREDIENTE

  •     125 gr unt sau margarina
  •     o lingura de zahar
  •     jumatate lingurita cu praf de copt
  •     220 gr faina
  •     2 linguri apa rece
  •     coaja rasa de portocala obtional

Umplutura:

  •     7 mere curatate si taiate cubulete
  •     sucul de la o lamaie
  •     100 gr zahar
  •     sucul de la 3 portocale
  •     2 linguri amidon sau corn flour
  •     un praf de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mar Timea:

  Amestecam untul sau margarina cu zaharul adaugam faina amestecata cu praful de copt si restul ingredientelor se poate va mai fi nevoie de putina faina .Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se lasa la frigider o ora.Se intinde apoi in tava pentru tarta si se da din nou in frigider 10 minute.Merele curatate si taiate cubulete se stropesc cu sucul de lamaie se amesteca cu zaharul si se pun la foc mic .Cand sant merele deja ca la dulceata adaugam sucul de portocala amestecat in prealabil cu amidonul sau corn flour-ul.Acum mai lasam pana amestecul arata ca o budinca.Adaugam si scortisoara si lasam putin la racit dupa care punem tot in tava peste aluat.Dam la cuptorul preincalzit 180 grade cam 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mar Timea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

01.04.2012, 20:48

Nemaipomenit arata scumpica mea....as servi vreo doua portii!!!! Puuuup cu drag!

aziz 1

02.04.2012, 11:32

si eu cu mare drag te invit!!

T I M E A 1

30.05.2012, 17:05

Acum am vazut si eu tarta!!! foarte faina si ma bucur mult ca ti-a placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa