Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

de -Licurici- in Prajituri, 2 Iun 2018 | 884 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 170 g faina cernuta;
    • 15 g fistic maruntit;
    • 30 g zahar;
    • un praf de sare;
    • 125 g unt rece;
    • 1 galbenus;
    • 1 lingurita apa rece;
    • esenta de lamaie.
  • Pentru crema:
    • 250 ml lapte;
    • 150 g capsune;
    • 2 galbenusuri;
    • 5 linguri zahar;
    • 2 linguri cu varf faina;
    • esenta de lamaie;
  • Pentru decor:
    • capsune;
    • cirese;
    • ornamente din zahar.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras:

Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se formeaza cocoloase.


Se pune apa si esenta de lamaie, se framanta repede, pana se leaga bine compozitia.


Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se baga la frigider pentru cel putin o ora.


Se presara blatul de lucru cu putina faina, se intinde aluatul, apoi se pune intr-o forma de tarta si se preseaza usor, pana ia forma tavii, iar deasupra se pune hartie de copt si orez.


Se baga la cuptorul preincalzit (180grade), 15-20min.


Se lasa la racit si se pregateste crema.


Pentru crema, capsunele se blendeaza cu laptele, apoi se pun pe foc.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga faina, esenta de lamaie si laptele fierbinte, putin cate putin.


Compozitia se pune pe foc, pana se ingroasa, amestecandu-se continuu.


Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se adauga untul rece taiat cubulete, apoi se lasa la rece.


Crema se pune deasupra aluatului si se decoreaza cu fructe si ormanente din zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

-Licurici- 1

03.06.2018, 11:07

Multumesc!

Rahela Velicu 1

03.06.2018, 20:05

La multi ani!

mihaelar63 1

08.02.2019, 01:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

ieri la 18:20

Prajitura belea....de buna

pe 14.06 la 17:32

Mozzarela sticks

pe 14.06 la 15:29

RETETA RECOMANDATA
FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE