Prajitura cu foi

de robert_badica in Prajituri, 30 Noi 2014 | 10255 vizualizari

 

Intr-un cuvant: DELICIOASA! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 1 lingura amoniac stins cu otet
  • faina cat cuprinde (nu pot estima cantitatea)
  • Pentru crema:
  • 500 ml. lapte
  • 1 pachet margarina "UNIREA"
  • 2 rase cacao
  • esenta rom
  • 4-5 linguri faina
  • zahar (dupa gust)
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi:

Aluatul: Toate ingredientele se amesteca bine,pana ce devine un aluat destul de tare,care se imparte in trei bucati egale.Fiecare bucata se intinde intr-o foaie nici prea groasa nici prea subtire.Aceste foi se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei,pana ce sunt un pic tari pe margini (se coc pe rand).


Crema:Intr-o cratita se pune lapte si margarina,si se tine pe foc pana ce se topeste margarina.Se adauga cacaoa,zaharul si faina.Se amesteca bine pana ce devine o crema densa,iar apoi se adauga esenta.Se ia de pe foc.


Asamblare:Se pune prima foaie,intr-o tava mai mare,si se aseaza un strat de crema.Se procedeaza la fel pana ce terminam toate 3 foile.Se lasa la racit peste noapte,iar a doua zi se taie dupa preferinta voastra.

 

TIPS-URI

1

In aluat puteti pune si coaja rasa de lamaie sau portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

nuky 1

02.12.2014, 14:01

Care este grosimea foii si dimensiunea tavii?
Cu stima, Violeta

robert_badica 1

02.12.2014, 15:42

Nuky cred ca 2 cm o foaie,si tava cred ca 24x24

Panacris 1

04.12.2014, 21:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Somloi