Prajitura cu foi cu bulion

de farfuriavesela in Prajituri, 7 Iun 2014 | 13045 vizualizari

 

Urmariti reteta video si pregatiti si voi!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru 4 foi coapte pe dosul tavii de aragaz
  • 15 linguri bulion
  • 15 linguri ulei
  • 9 linguri de zahar
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 kg faina cernuta
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 800 ml apa
  • 200 ml lapte gras
  • 200 gr unt
  • 200 gr gris
  • 4 linguri de zahar, puneti mai mult daca vreti mai dulce
  • praf de sare
  • 35 ml esenta de rom
  • 800 gr gem de prune
Portii: 42
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion:

Pregatim foile astfel


- amestecam zaharul, uleiul, bulionul pana obtinem un sos spumos.


- amestecam bicarbonatul cu faina si cu un praf de sare


- incorporam faina in amestecul cu bulion, amestecand si framantand pana obtinem un aluat ce poate fi intins foaie


- impartim aluatul in 4 parti egale


- intindem cu sucitorul 4 foi subtiri, pe hartie de copt, si le coacem pe dosul tavii de la aragaz, cam 7-8 min


Dimensiunea foilor este de 30x40 cm.


Pregatim crema astfel


- amestecam apa cu laptele, un praf de sare, zaharul si grisul, si pe foc mic amestecam continuu pana grisul se fierbe si se ingroasa.


- dupa ce grisul a fiert se ia cratita de pe foc si se lasa putin sa se tempereze, apoi se adauga untul taiat cubulete, se freaca pana cand untul este incorporat


- adaugam esenta de rom


Asamblare


In tava de la aragaz asezam prima foaie coapta, jumatate din crema obtinuta, a doua foaie, nivelam tot gemul, a treia foaie, restul de crema, ultima foaie.


Se da la rece pana a doua zi cand poate fi portionata.


Se pudreaza cu zahar farin si se consuma cu cei dragi alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

dantes 1

08.06.2014, 09:51

Buna!

tanyapatap 1

08.06.2014, 10:40

JulyCris 1

08.06.2014, 16:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu bulion