Colacei polonezi

de aziz in Prajituri, 10 Feb 2011 | 5524 vizualizari

 

reteta o am de aici si sint minunati http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/2011/01/polonezi-cu-nuca-si-miere.html

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • 250 gr lapte caldut
  • 75 gr unt topit
  • 60 gr zahar
  • o lingura de miere
  • 25 gr drojdie proaspata
  • un praf sare
  • separat de aluat:
  • 50 gr unt+zahar vanilat pudra
  • nuca macinata 100 gr
  • miere de albine pt sirop o cana
  • un ou +o lingura lapte pt uns
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei polonezi:

facem un aluat din ingredientele de mai sus pe care il lasam sa creasca pina i-si dubleaza volumul


Intindem foaie mie mi-a iesit 2 foi. Ungem foaia cu unt si zahar vanilat pudra si o impaturim, dupa care taiem panglici si impletim cite doua. Formam colacei pe care ii ungem cu ou si presaram nuca macinata dam la cuptor 200 grade intre 15 -20 minute.


Siropul se obtine din o cana miere de albine si o cana de apa. Le fierbem impreuna si turnam pe colaceii fierbinti pina se insiropeaza bine de tot. Daca veti intra se blogul de mai sus veti gasi imagini mult mai explicite .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei polonezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

aziz 1

14.02.2011, 18:13

tania

adry88 1

04.07.2011, 16:07

aziz 1

05.07.2011, 09:04

eduard ,merci de vizita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Colacei de post cu fulgi de cartofi