Colacei polonezi

de aziz in Prajituri, 10 Feb 2011 | 7673 vizualizari

 

reteta o am de aici si sint minunati http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/2011/01/polonezi-cu-nuca-si-miere.html

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • 250 gr lapte caldut
  • 75 gr unt topit
  • 60 gr zahar
  • o lingura de miere
  • 25 gr drojdie proaspata
  • un praf sare
  • separat de aluat:
  • 50 gr unt+zahar vanilat pudra
  • nuca macinata 100 gr
  • miere de albine pt sirop o cana
  • un ou +o lingura lapte pt uns
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei polonezi:

facem un aluat din ingredientele de mai sus pe care il lasam sa creasca pina i-si dubleaza volumul

Intindem foaie mie mi-a iesit 2 foi. Ungem foaia cu unt si zahar vanilat pudra si o impaturim,  dupa care taiem panglici si impletim cite doua. Formam colacei pe care ii ungem cu ou si presaram nuca macinata dam la cuptor 200 grade intre 15 -20 minute.

Siropul se obtine din o cana miere de albine si o cana de apa. Le fierbem impreuna si turnam pe colaceii fierbinti pina se insiropeaza bine de tot. Daca veti intra se blogul de mai sus veti gasi imagini mult mai explicite .

Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei polonezi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Colacei de post cu fulgi de cartofi