Colacei de post cu fulgi de cartofi

de Valclaudia in Piine, 24 Feb 2018 | 975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. fulgi de cartofi
  • 400 ml apa calduta
  • 1 pliculet zahar tos
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • cca 800 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 250 gr. margarina Rama
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei de post cu fulgi de cartofi:

Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi.


Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina.


Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana incorporam toate ingredientele uniform.


La final adaugam 2-3 linguri de ulei, framantam pana cand aluatul se desprinde de mana.


Acoperin vasul cu un prosop curat de bucatarie si lasam aluatul o ora la dospit pana isi dubleaza volumul.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Tapetam doua tavi cu hartie de copt.


Margarina ramasa se trece cateva secunde prin cuptorul cu microunde.


Aluatul il punem pe masa de lucru infainata si il impartim in 16 parti egale.


Fiecare parte de aluat se intinde cu sucitoarea, formam cate o foaie subtire de forma ovala pe care apoi o ungem cu margarina topita, rulam foaia strans, apoi dam forma colaceilor pe care ii asezam in tavi peste hartia de copt.


Dupa ce am dat forma tuturor colaceilor ii ungem cu margarina ramasa, ii mai lasam 30 minute la dospit si ii coacem apoi la temperatura ridicata folosind functia de coacere cu ventilatie.


Dupa ce colaceii devin aurii ii scoatem din cuptor si acoperim tavile cu un prosop curat pana se mai racoresc, apoi servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei de post cu fulgi de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

26.02.2018, 18:51

RODIMUR 1

27.02.2018, 16:47

Ce frumușei sunt!

kytz 1

28.02.2018, 07:12

Foarte buni și de post!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

13642 puncte

Bya Ralu

9840 puncte

MotanLaOale

8126 puncte

Constelatialeu

4816 puncte

Rocsi

4674 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu masline