Paine de casa cu cartofi

de Anamaria Cook in Piine, 3 Apr 2012 | 2051 vizualizari

 

Tata mi-a facut painea asta acum cativa ani buni si de atunci o tot incerc pe cea din comert dar dupa ce am facut-o din nou in casa sa zis cu cumparatul, nici nu se compara.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • un cartof potrivit
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • apa calduta cat cuprinde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Puneti drojdia si zaharul intr-un pahar si stingeti-o cu apa calduta, lasati pana incepe sa faca bule.


Puneti faina intr-un castron incapator, faceti o gaura in mijloc, presarati un praf de sare si rasturnati drojdia.


Dati cartoful prin razatoare si puneti-l peste faina.


Framantati aluatul, mai adaugati apa cat sa incorporati toata faina.


Acoperiti aluatul si puneti-l la loc caldut pana se dubleaza ca si marime.


Cand aluatul a crescut presarati faina pe o suprafata plana si framantati din nou.


Impartiti aluatul in doua si formati doua bile egale. Crestati painicile cu un cutit zimtat si asezatile pe o tava tapetata cu hartie de copt.


Pentru ca painea sa va iasa cu o coaja crocanta puneti la cuptor la gaz 9/240C pentru 10 minute apoi dati cuptorul la gaz5/190C pentru inca 15 minute.


Sa stiti ca aceasta painica nu iese la fel de pufoasa ca painea normala din cauza cartofilor dar la gust nu va va dezamagii.


Lasati painea sa se odihneasca cam 5-10 minute apoi o puteti taia.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

03.04.2012, 21:53

Desi fac paine in casa, pana acum nu m-am incumetat s-o fac cu cartof... Am trecut-o la favorite!

Anamaria Cook 1

03.04.2012, 23:50

@Simona sa stii ca asta este prima oara cand am facut aceasta reteta, dar promit sa o prepar de acum in colo, oricum nu cred ca am incotro, o sa am cereri

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:42

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi