Paine cu cartofi

de lucy2002 in Piine, 14 Feb 2020 | 7455 vizualizari

 

Cea mai apreciata paine este painea cu cartofi datorita gustului.  Miezul si coaja este moale si are o culoare frumoasa in plus se mentine proaspata cateva zile. Nu o prepar foarte des din cauza caloriilor si carbohidratilor pe care le contine dar din cand in cand tot mai fac cate o panica. ;) Si pentru ca mi-a ramas piure de cartofi am zis sa -i intrebuintez la ceva... si ce ar fi mai potrivit decat o paine gustoasa cu cartofi.:X
 

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 350 gr piure de cartofi
  • 200 ml apa calduta
  • 13 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se cerne faina intr-un bol.

Drojdia proaspata se freaca cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam o lingura de faina peste drojdie, apa calduta si o lasam la loc caldut sa se activeze.

Cartofii si sarea se amesteca cu faina.

Se adauga drojdia activata( drojdie cu apa si zahar ) peste faina amestecata cu cartofi si se framanta. Aluatul la inceput va fi mai tare dar pe parcurs va deveni lipicios . Adaugam si uleiul si framantam cam 10 minute. Framantam pana aluatul se desprinde de pe degete. Daca aluatul este foarte lipicios mai adaugam faina dar nu prea multa pentru ca aluatul este lipicios din cauza cartofilor si e normal sa fie asa. Acoperim cu un servet curat si l lasam sa creasca la loc caldut.

 Dupa ce si-a marit volumul se scoate pe blatul infainat si se framanta pentru a scoate bulele de aer. Se modeleaza dupa preferinta si se punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand aluatul sa mai creasca 15-20 minute . Tava se introduce la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade, pe raftul doi. Se pune o tavita cu apa in partea de jos a cuptorului pentru a se crea aburi. Dupa 15 minute reducem temperatura la cuptor la 190 grade si lasam painea la copt pentru inca 30 minute.

Se scoate painea din cuptor pe un gratar si se acopera cu un servet. Se feliaza cand este rece.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

15.02.2020, 21:05

Ancutsa 1

18.02.2020, 14:42

Imi place painea cu cartofi, iar a ta e rumena si gustoasa!

Rahela Velicu 1

27.02.2020, 15:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte cu gem