Pâine cu tarâţe de grâu şi măsline

de alilianaa in Piine, 3 Aug 2015 | 2816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faină albă
  • 150 g tărâţe de grâu
  • un vârf de linguriţă de sare
  • 50 ml ulei de măsline
  • 10 măsline curăţate de pulpă
  • apă ( cca 150-200 ml, în funcţie de consistenţa aluatului)
  • 25 g drojdie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine cu tarâţe de grâu şi măsline:

Faina, împreună cu tărâţele de grâu, drojdia, sare, măslinele curăţate ( pulpa acestora) le amestecăm într-un bol. Adaugăm apa călduţă puţin câte puţin şi omogenizăm până ajunge la un aluatul dorit  Adăugăm uleiul de măsline puţin câte puţin şi frământăm până ajungem la consitenţa dorita. Acoperim aluatul cu un şervet de pânză curat si îl lăsăm la dospit cca 30 minute. Aluatul este pus într-o formă rotundă si mai este lăsat la dospit încă 10 minute după care se pune la copt pentru alte încă 20-25 minute. Când pâinea este gata coaptă se scoate pe un fund de lemn si se acoperă cu un ştergar umezit cu apă. 

Cum să nu fie bună pâinea de casă?:) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine cu tarâţe de grâu şi măsline" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite