Pâine cu tarâţe de grâu şi măsline

de alilianaa in Piine, 3 Aug 2015 | 2759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faină albă
  • 150 g tărâţe de grâu
  • un vârf de linguriţă de sare
  • 50 ml ulei de măsline
  • 10 măsline curăţate de pulpă
  • apă ( cca 150-200 ml, în funcţie de consistenţa aluatului)
  • 25 g drojdie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine cu tarâţe de grâu şi măsline:

Faina, împreună cu tărâţele de grâu, drojdia, sare, măslinele curăţate ( pulpa acestora) le amestecăm într-un bol. Adaugăm apa călduţă puţin câte puţin şi omogenizăm până ajunge la un aluatul dorit  Adăugăm uleiul de măsline puţin câte puţin şi frământăm până ajungem la consitenţa dorita. Acoperim aluatul cu un şervet de pânză curat si îl lăsăm la dospit cca 30 minute. Aluatul este pus într-o formă rotundă si mai este lăsat la dospit încă 10 minute după care se pune la copt pentru alte încă 20-25 minute. Când pâinea este gata coaptă se scoate pe un fund de lemn si se acoperă cu un ştergar umezit cu apă. 

Cum să nu fie bună pâinea de casă?:) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine cu tarâţe de grâu şi măsline" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza