Painea Soacrei

de epurasha2bb in Piine, 17 Aug 2010 | 6270 vizualizari

 

la cererea publicului :)) stiu ca de fiecare data cand s-a vazut un coltisor de paine din asta in poze ati salivat asa ca va ofer detalii :):)

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau cernuta bine si la temperatura camerei;
  • drojdie proaspata cat 2 nuci;
  • apa calduta
  • sare mare
  • 1 ou
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea Soacrei:

Se pregateste faina din timp, se cerne bine intr-o capistere de lemn si se aduce in camera sa se incalzeasca putin.Se face o groapa in mijloc si se incropeste o maia din drojdie , sare si apa calduta.Se framanta bine si se lasa acoerit cu un stergar sa se umfle.Cand s-a dospit bine se ia cu mainile din dospeala si se fac 3 gramezi.Fiecare gramada se framanta din nou de data asta pe masa de lucru presarata cu faina.Se intinde intr-o tava rotunda cu margini inalte si se da cu galbenus crud deasupra sau cu putin bulion.Se inteapa din loc in loc cu furculita.Se da la cuptorul incins si se lasa sa se coca si sa se rumeneasca deasupra.Cand se scoate painea se acopera cu un stergar curat si se mai lasa asa pana se raceste putin.Atunci se poate rupe ca sa nu se incrudeze.E foarte buna cu orice manacre dar mai ales calda cu putina branzica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painea Soacrei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

18.08.2010, 15:33

5 furcu , eu as vrea cu branza si rosii

Bucataras Medi 1

18.08.2010, 22:07

wow.....cat de bine arata si ce buna trebuie sa fie...........

babi5 1

12.10.2013, 11:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa