Paine cu leurda si untura

de gaby_gabytza in Piine, 2 Dec 2020 | 603 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 1 kg faina
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingura untura
  • 2 oua
  • 1 cubulet drojdie
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • uns
  • 1 ou
  • susan
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu leurda si untura:

Prima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte.


Cernem faina intr-un bol.


Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa care o adaugam peste faina.Pe urma adaugam un varf cutit sare si amestecam iar la final facem o gaura in mijloc.


In mijloc adaugam maiaua de drojdie,ouale batute si untura.Si incepem sa framantam adunand faina spre mijloc.Treptat adaugam lapte caldut dar putin cate putin.Pana se formeaza un aluat elastic.La final adaugam ulei ca sa adunam tot aluatul.punem un prosop deasupra si dam la un loc calduros pana isi dubleaza volumul.


Ungem doua tavi cu ulei.


Impartim aluatul in doua sa iasa doua paini, iar fiecare bucata pe urma o impartim in sase.


Luam cate doua bucati si le impletim impreuna.Si le asezam in tava.


Procedam la fel si cu a doua tava.


Ungem amandoua paini cu oul batut si deasupra presaram mac si sare.


DAm la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.


Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu leurda si untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

03.12.2020, 15:29

Panacris 1

04.12.2020, 16:50

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piept de pui umplut
  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac