Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc

de mihaelar63 in Piine, 31 Mai 2019 | 528 vizualizari

 

     "Retete pentru mese in familie"
 Mare ajutor sunt azi aparatele casnice. Masina de paine isi face treaba o data la trei zile. Cateodata integral, alta data doar framant-partial. Am lipsit cateva zile de acasa. Pe cand am venit, am observat ca plantele aromatice s-au cam ofilit. Asa ca am folosit cimbru si busuioc uscat si tocat sa aromatizez paine.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 400 faina secara
  • 150 gr faina alba-pentru infainat
  • 400 ml lapte acru
  • 250 gr apa
  • 2 linguri ulei rapita
  • 1 lingura cimbru uscat si maruntit
  • 1 lingura busuioc uscat si maruntit
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 5 gr drojdie proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc:


  1. Pregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente.

  2. Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine .

  3. Drojdia proaspata se faramiteaza si se pune tot acum.

  4. Adaugati fainurile si drojdia uscata.

  5. Eu am framantat pe programul nr.16 al masinii de paine Tefal.

  6. Dupa 20 minute am adaugat si ierburile uscate.

  7. Dupa 1.15 ore am obtinut un aluat bine crescut dar care la framntare parea usor lipicios.

  8. Am impartit aluatul in 4 parti aproximativ egale.

  9. Am framantat cu faina de pe masa aluatul

  10. Pe masa bine infainata am format 4 franzele.

  11. Franzelele se pun pe tava cu hartie de copt a aragazului.

  12. Am lasat 20 minute sa creasca aluatul.

  13. Inca 20 minute am dat tava la cuptor la 60 grade.

  14. Pe fundul aragazului am pus alta tava cu apa care a format aburi la cocerea franzelelor.

  15. Am copt franzelele 35 minute la 205 grade ventilatie [ cu aburi ] .

  16. Am oprit focul, am scos tava cu apa aburinda si am lasat asa franzelele pana seara cand m-am intors acasa.

  17. Franzelele mele cu lapte acru, cimbru si busuioc sunt minunate, au o coaja asemanatoare ca a painii de casa coapta la cuptorul cu lemne.

 

TIPS-URI

1

Cimbrul si busuiocul nu au avut un gust pronuntat. Au dat o aroma placut si usor sesizabila painii .

2

Faina trebuie sa fie la temperatura camerei .

3

La fel si laptele acru si apa calduta ca aluatul sa dospeasca mai usor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

lucy2002 1

04.06.2019, 07:48

Foarte buna!

oanapl 1

04.06.2019, 13:11

Delicioasa!

RuxyRux 1

13.06.2019, 21:42

O minunatie cu siguranta, imi place combinatia cu busuioc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine-Floare cu varza acra