Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan

de Valclaudia in Piine, 14 Mar 2017 | 767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 250 ml apa calduta
  • 25 ml ulei de masline
  • 1 ou de casa, pentru uns
  • seminte de mac
  • seminte de susan
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan:

Intr-un vas incapator, amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta.


Amestecam si incorporam apoi uleiul in aluat pentru a-i da elasticitate. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie, il lasam la dospit cel putin o ora, in loc ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.


Incingem cuptorul la 180 grade C.


Impartim aluatul in 11 portii egale. Fiecare particica de aluat o intindem in sul subtire, apoi dam forma covrigului. Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem covrigii cu ou batut, presaram seminte de mac si susan.


Lasam la dospit in tava inca 20 minute, apoi coacem covrigii pana capata culoare aurie.


Se servesc calzi sau reci, oricum sunt la fel de buni...


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

15.03.2017, 09:25

Lau 1

15.03.2017, 10:06

Gherca Daniela 1

15.03.2017, 16:12

buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare