Paine cu secara si graham

de mihaelar63 in Piine, 21 Ian 2020 | 2905 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun "
 Foarte rar mai ajungem sa cumparam paine . Este mult mai sanatoasa si mai gustoasa cea preparata in casa .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina semi -alba tip 650
  • 200 gr faina secara
  • 200 gr faian graham
  • 460 ml apa usor calduta
  • 2 linguri ulei rapita
  • 10 gr drojdie uscata din maia activa Pakmaya
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite rase sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu secara si graham:

  • Pentru framntarea aluatului folosesc masina de paine Tefal .
  • Pregatiti si cantariti fainurile si apa .
  • Faina se poate pune intrun bol mare si se rasfira cu ajutorul unui tel ca sa se aereze.
  • Este o metoda buna care inlocuieste cernerea ,
  • Se pune in cuva  masinii de paine apa, , uleiul,zaharul , si drojdia .
  • Apoi fainurile , sarea si drojdia ,
  • Setati programul de framntare si dospire  nr.16.
  • Se inchide cuva si  lasati masina sa-si faca treaba .
  • Aluatul bine framntat trebuie sa aiba aspectul unei bile de aluat nici prea moale , nici prea tari , usor elastice .
  • Din cauza conditiilor atmosferice s-ar putea sa observati ca aluatul este prea moale , in acest caz interveniti succesiv cu o lingura-doua de faina pana veti observa ca ati obtinut rezultatul dorit .
  • Din contra daca aluatul va pare prea tare puneti putina apa , tot pe rand pana veti avea aluatul adecvat.
  • Pregatiti o forma dreptunghiulara de cozonac non -aderent prin ungerea cu putin ulei , unt sau untura .
  • Dupa incheierea perioadei de dospire , adica o ora si un sfert se scoate aluatul in forma dreptunghiulara de cozonac .
  • Se unge cu ulei o folie transparenta pentrru prospetime si se inveleste tava cu aluat .
  • Se lasa inca aproximativ 30 minute cand aluatul a crescut si si-a dublat volumul .
  • Eu pun aluatul la dospit in cuptor la temperatura de 60 grade .
  • Se scoate tava din cuptor si cu ajutorul unei site mici se cerne faina alba pe deasupra -pentru un aspect rustic .
  • Se fac taieturi paralele din loc in loc cu un cutit bine ascutit .
  • Infierbantati cuptorul la 205 grade si coaceti painea 30-40 minute pana devine rumena .
  • Dupa 10 minute se reduce temperatura la 180 grade.
  • Se scoate painea pe un gratar de inox sa se raceasca .
  • Pastrati painea impachetata intr-un prosop curat de bumbac .
  • Ca sa nu imprumute gust paiinii , prosopul nu trebuie spalat cu parfumant de haine si trebuie bine limpezit .

               Pofta buna la paiine !!!

TIPS-URI

1

Faina se poate pune intrun bol mare si se rasfira cu ajutorul unui tel ca sa se aereze.

2

Este o metoda buna care inlocuieste cernerea ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara si graham" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

anca_rm 1

22.01.2020, 16:00

Cea mai buna painica de casa , si noi facem

Rocsi 1

22.01.2020, 18:35

Cat de frumoasa ti-a iesit, parca este desenata!

Adi 1

22.01.2020, 18:55

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa aromata