Paine cu secara si graham

de mihaelar63 in Piine, 21 Ian 2020 | 2911 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun "
 Foarte rar mai ajungem sa cumparam paine . Este mult mai sanatoasa si mai gustoasa cea preparata in casa .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina semi -alba tip 650
  • 200 gr faina secara
  • 200 gr faian graham
  • 460 ml apa usor calduta
  • 2 linguri ulei rapita
  • 10 gr drojdie uscata din maia activa Pakmaya
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite rase sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu secara si graham:

  • Pentru framntarea aluatului folosesc masina de paine Tefal .
  • Pregatiti si cantariti fainurile si apa .
  • Faina se poate pune intrun bol mare si se rasfira cu ajutorul unui tel ca sa se aereze.
  • Este o metoda buna care inlocuieste cernerea ,
  • Se pune in cuva  masinii de paine apa, , uleiul,zaharul , si drojdia .
  • Apoi fainurile , sarea si drojdia ,
  • Setati programul de framntare si dospire  nr.16.
  • Se inchide cuva si  lasati masina sa-si faca treaba .
  • Aluatul bine framntat trebuie sa aiba aspectul unei bile de aluat nici prea moale , nici prea tari , usor elastice .
  • Din cauza conditiilor atmosferice s-ar putea sa observati ca aluatul este prea moale , in acest caz interveniti succesiv cu o lingura-doua de faina pana veti observa ca ati obtinut rezultatul dorit .
  • Din contra daca aluatul va pare prea tare puneti putina apa , tot pe rand pana veti avea aluatul adecvat.
  • Pregatiti o forma dreptunghiulara de cozonac non -aderent prin ungerea cu putin ulei , unt sau untura .
  • Dupa incheierea perioadei de dospire , adica o ora si un sfert se scoate aluatul in forma dreptunghiulara de cozonac .
  • Se unge cu ulei o folie transparenta pentrru prospetime si se inveleste tava cu aluat .
  • Se lasa inca aproximativ 30 minute cand aluatul a crescut si si-a dublat volumul .
  • Eu pun aluatul la dospit in cuptor la temperatura de 60 grade .
  • Se scoate tava din cuptor si cu ajutorul unei site mici se cerne faina alba pe deasupra -pentru un aspect rustic .
  • Se fac taieturi paralele din loc in loc cu un cutit bine ascutit .
  • Infierbantati cuptorul la 205 grade si coaceti painea 30-40 minute pana devine rumena .
  • Dupa 10 minute se reduce temperatura la 180 grade.
  • Se scoate painea pe un gratar de inox sa se raceasca .
  • Pastrati painea impachetata intr-un prosop curat de bumbac .
  • Ca sa nu imprumute gust paiinii , prosopul nu trebuie spalat cu parfumant de haine si trebuie bine limpezit .

               Pofta buna la paiine !!!

TIPS-URI

1

Faina se poate pune intrun bol mare si se rasfira cu ajutorul unui tel ca sa se aereze.

2

Este o metoda buna care inlocuieste cernerea ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara si graham" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala