Paine fara framantare

de Dya Daniela Andrei in Piine, 28 Mar 2014 | 3253 vizualizari

 

Mi-am propus, cu riscul de a da gres de "n" ori, sa incerc sa pun in practica diverse produse de panificatie. Cand vine vorba de aluat, cu exceptia gogosilor - si nici in astea nu imi pun prea mult baza, totul este un dezastru! Nu este prima mea incercare de a face paine, insa este prima reusita reala. Fie imi iesea prea indesata si uleioasa, fie nu crestea mai deloc,,, in fine, nu imi reusea si gata!

Asa ca m-am oprit la Painea fara framantare pregatita de catre Dia, reteta o gasiti aici
http://www.bucataras.ro/retete/paine-fara-framantare-42710.html

Nu pot sa zic ca am respectat-o intocmai, insa in mare, am incercat sa nu ma abat prea mult de la cele scrise.

Iar rezulatatul a fost surprinzator! O paine gustoasa, cu miezul pufos pufos si cu o coaja crocanta, numa' buna de mancat.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 25 gr drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • 3 lingurite cu zahar
  • 2-3 lingurite cu ulei de masline
  • sare dupa gust (o lingurita cred ca este suficienta)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu cele 3 lingurite cu zahar pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.


Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si restul de apa (150 ml), care trebuie sa fie calduta. Amestecam usor pana ce incorporam toata faina si framantam usor aluatul obtinut, folosindu-ne de cele 2-3 lingurite cu ulei de masline, cat sa omogenizam totul. Presaram apoi putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il pastram la rece pana a doua zi.


L-am tinut la rece in jur de 12 ore. Dupa care am framantat aluatul cu putina faina, cat sa nu se lipeasca. I-am dat o forma rotunda si l-am asezat intr-un vas - incalzit in prealabil in cuptorul incins - , tapetat cu hartie de copt. Acoperim apoi vasul si il punem din nou in cuptor. Dupa 25-30 de minute inlaturam capacul si lasam painea sa se coaca pana ce se rumeneste frumos. Coaja, asa cum va ziceam in introducere, ramane crocanta, iar miezul este tare pufos! Eu nu am mai avut rabdare sa astept sa se raceasca!

 

TIPS-URI

1

Timpul de coacere variaza in functie de cuptorul fiecaruia. Daca pentru Dia au fost sufiiente 35 de minute, eu am avut nevoie de vreo 2 ore ca sa fie coapta bine. :)

2

Dia a folosit 400 ml de apa pentru cele 500 gr de faina, insa eu m-am limitat la 250 ml. Mi s-a parut prea mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

danakarin 1

30.03.2014, 01:23

Super!

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 14:13

pofoasa si fara framantare

Dya Daniela Andrei 1

31.03.2014, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare