Baghete rustice

de Ancutsa in Piine, 20 Ian 2021 | 2011 vizualizari

 

Vă prezint niște baghete rustice (că așa au ieșit, nu sunt trase prin inel, ci cu forme) însă atât de pufoase și gustoase încât singurul lucru pe care ți-l mai dorești e un ou ochi lângă.
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 10 g drojdie uscată,
  • 650 g făină albă,
  • 450 ml apă,
  • 100 ml lapte,
  • 1,5 linguriță sare,
  • 1 linguriță zahăr,
  • 1 lingură ulei
  • În plus:
  • 50 g făină,
  • apă
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete rustice:

 

 În bolul de la mixer pui lichidele și drojdia. Amesteci puțin, apoi adaugi făină, nu toată odată, ci în mai multe reprize. Acum, între reprizele cu făină, pui și sarea și zahărul. Amesteci bine și frămânți până obții un aluat moale, neted și lucios.

Ungi cu puțin ulei și acoperi cu folie alimentară.

Lași la crescut până își dublează volumul.

După aproximativ o oră, transferi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină, împarți aluatul în 3 bucăți și întinzi fiecare aluat în foaie subțire, pe care o rulezi pe lungime. Așezi baghetele într-o tavă specială pentru baghetă, cu orificii, permit circularea aerului pentru obtinerea unei cruste crocante și, în plus, lasă pe spatele baghetelor acel model pe care îl adoram la pâini când eram mică.

Eu am avut o tavă pentru 2 baghete, iar pe a treia am ținut-o într-un șervet cu marginile ridicate în jurul ei, până s-au copt primele.

Pentru că am vrut o coajă mai degrabă moale, decât crocantă, am ales să așez tava cu baghete peste (nu în) o tavă mai mare, pregătită cu o hârtie de copt îmbibată cu apă.

Crestezi baghetele cu o lamă sau un cuțit. Dai cele 2 tăvi (una peste alta) la cuptorul încins, la foc mic în primele 20 de minute, apoi la foc mediu în următoarele 20 de minute. În ultimele 10 minute, scoți tava, ungi baghetele cu apă, umezești hârtia de copt cu apă.

Când scoți tava din cuptor, ungi din nou baghetele cu apă și le acoperi cu prosoape de bucătărie, să se mențină moi.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/baghete-rustice.html

TIPS-URI

1

Dimensiuni tavă: 39 x 16.5 cm

2

Sfaturi și trucuri: Ține cont că tava cu baghete nu atinge hârtia umedă din tava mare, ci doar stă sprijinită pe ea. Acel spațiu creat + umezeala hârtiei, vor crea aburi care vor frăgezi pâinea. Am încercat asta și pe kurtos mai demult și i-am așezat sprijiniți pe tavă, nu chiar în tavă și au ieșit super.

3

Sugestie de servire: Sunt excelente la gustare sau la mic dejun cu ouă poșate și șuncă rumenită la sandwich-maker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete rustice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cascaval